„Nava spațială” construită de Apple devine realitate

  de Special Arad | 3 septembrie 2014, 10:53 AM | Internaţional

  0

  Noul sediu al Apple incepe sa devina realitate. La Cupertino (California) au inceput lucrarile la constructia imobilulului gigant,  in interiorul caruia vor lucra 12.000 de persoane, si care va costa 5 miliarde de dolari, scrie GadgetReport.ro.

  Un utilizator al Youtube, jmcminn, a reusit sa filmeze si sa ridice pe portalul video primele imagini cu viitorul campus al companiei.

  Filmate cu o camera GoPro Hero 3+, instalata pe o drona Phantom 2, imaginile prezinta stadiul in care se afla lucrarile, relateaza GadgetReport.ro

  Fundatia cladirii gigant contureaza deja forma de nava spatiala care o va avea noul sediu Apple.

  Cladirea se va intinde pe o suprafata de aproape 60 ha. Conceptia arhitecturala a campusului va semana cu un inel imens in interiorul caruia se va afla un parc cu multi pomi si verdeata.

  In parcul ce va inconjura cladirea vor fi plantati circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite.

  sediu-Apple

  Cladirea va avea patru etaje de sticla cu suprafata de 260.000 m2, acoperisul cuprinzand panouri solare de 65.000 m2.

  “Spaceship Apple” a fost una din ultimele dorinte ale cofondatorului companiei, Steve Jobs, care a aprobat proiectul noului sediu inainte sa moara.

  Proiectul Apple ar urma sa se incheie in 2015-2016.  Vedeti imaginile filmate din drona in clipul de mai jos.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.