NASA investighează prima presupusă infracțiune în spațiu

  de - | 27 august 2019, 9:04 AM | Internaţional

  0

  Astronauta Anne McClain (foto: NASA / Elizabeth Weissinger)

  Presupusa infracțiune a avut loc chiar la bordul Stației Spațiale Internaționale, în timpul unei misiuni, scrie Digi World, citând BBC. Cazul este cercetat de NASA.

  Astronauta Anne McClain a fost acuzată că a accesat contul bancar al soției sale, Summer Worden, de care e separată din 2018. Worden a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț și McClain recunoaște că a accesat contul de la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă neagă faptul că ar fi o crimă, potrivit The New York Times.

  McClain susține că doar se asigura că situația financiară a familiei era stabilă și că erau îndeajuns de mulți bani în cont pentru a plăti facturile și pentru nevoile fiului lui Worden, pe care cele două partenere îl creșteau împreună înainte de despărțire.

  „Ea neagă vehement că a făcut ceva necorespunzător”, a declarat Rusty Hardin, avocatul lui McClain, pentru The New York Times.

  La bordul Stației Spațiale Internaționale exista 5 agenții naționale și internaționale (SUA, Canada, Japonia, Rusia și câteva țări europene) și legile sunt aplicate în funcție de naționalitatea oamenilor din spațiu (dacă un astronaut ce comite o infracțiune în spatiu e din Rusia, se va aplica legea țării sale natale). Rămâne de văzut cum va fi gestionată situația lui McClain și care vor fi rezultatele investigației NASA.

  Sursa: Digi World

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.