marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Nădlac intră oficial în carantină. Cum rămâne cu punctul de trecere al frontierei și care sunt documentele necesare pentru ieșirea din locuință, tranzitare și locul de muncă? | DOWNLOAD

  de Raluca Medeleanu | 13 februarie 2021, 4:55 PM | Nădlac | Știri Arad

  0

  Dat fiind faptul că rata de incidență Covid-19 din Nădlac plasează orașul în zona roșie, iar în urma DSP Arad s-a considerat ca fiind necesară carantinarea, decizia finală de la Raed Arafat este așteptată în decursul acestei seri, sau cel târziu mâine. Carantinarea ar urma să intre în vigoare de duminică, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

  Din informațiile pe care le deținem, la ora actuală, în Nădlac există în jur de 40 de familii care sunt îmbolnăvite cu Covid-19, iar solicitarea de carantinare a orașului din partea DSP a primit deja aviz favorabil de la INS. Ultimul pas este primirea acordului lui Raed Arafat.

  Cum rămâne cu punctul de trecere al frontierei?

  În ceea ce privește accesul la punctul de trecere al frontierei Nădlac 1, autoritățile ne-au informat că acesta nu va fi afectat de carantină, întrucât mașinile se vor putea deplasa pe drumul de centură al Nădlacului pentru a ajunge acolo.

  Conform celei mai recente raportări oficiale, Nădlac este înregistrat cu o rată de incidență Covid-19 de 4,83 la mia de locuitori.

  Trebuie menționat că deși Șiștarovăț are la ora actuală cea mai ridicată rată din județ, de 10,15, deocamdată nu se pune problema carantinării localității, întrucât rata la mia de locuitori este ridicată și din cauza faptului că numărul redus de locuitori ai Șiștarovățului o măresc „artificial”. Dacă la Nădlac avem de-a face cu 40 de familii, la Șiștarovăț se pare că sunt 4 persoane îmbolnăvite, dintr-o familie, astfel că răspândirea virusului este mult mai mică.

  Mai jos puteți citi Hotărârea integrală, în care veți găsi și modelul de declarație pe propria răspundere și adeverința de la angajator:

  Citește și: Incidența COVID tot crește în municipiu, dar nu atât de dramatic ca la Șiștarovăț: de la 2,54 la 10,15! 

  UPDATE

  Departamentul pentru Situații de Urgență a instituit oficial carantinarea orașului Nădlac timp de 14 zile, începând de azi (14.02.2021) până la data de 28.02.2021, ora 22.

  Ce înseamnă acest lucru?

  Cei care locuiesc, tranzitează sau lucrează în localitatea carantinată, trebuie să aibă asupra lor următoarele documente:

  •  Declarația pe propria răspundere pentru ieșirea din locuință (Descarcă de aici)

  •  Declarația pe propria răspundere pentru tranzitare (Descarcă de aici)

  •  Modelul orientativ de adeverință de la angajator (Descarcă de aici)

  Declarațiile pe propria răspundere pot fi scrise și de mână, conform modelului orientativ.

  Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale pentru oraşul Nădlac, Judeţul Arad, este disponibil aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.