„N-am căutat în pubelă, erau la suprafață şi le-am vazut când am aruncat o pungă”. Ce a găsit un arădean în pubela de gunoi de lângă Enel

  de Mihai Todoca | 26 November 2021, 5:04 PM | Recomandările editorilor | Telefonul cititorului

  0

  Lumea se mișcă foarte repede și ajunge să fie conectată digital într-o proporție covârșitoare. Nu există o instituție sau companie în România și în lume care să nu aibă o identitate în spațiul online. De la primării la consilii județene, la magazine și servicii exclusiv online, mai toate ajung să apeleze la internet. Această conectare a dat naștere unei legi (GDPR) care ar trebui în mod normal să protejeze datele personale ale tuturor cetățenilor. În unele cazuri funcționează, iar în altele nu. Iar aici putem da un exemplu.

  Am primit pe adresa redacției poze în care ni se arătau pubele de gunoi de lângă compania Enel (cea de la Polivalentă). Nimic deosebit am spune. doar că ce era interesant era conținutul pubelei. Chiar deasupra sacilor de gunoi tronau copii xerox după câteva buletine ale unor cetățeni. Nu știm cum au ajuns acolo și nici nu arătăm cu degetul. Înțelegem clar că este o problemă vizavi de această situație, dacă, să zicem, acestea au fost aruncate la gunoi fără a fi făcute ferfeniță înainte. Cum de altfel am proceda oricare dintre noi dacă am arunca documente sensibile la gunoi.

  Îi mulțumim pe această cale cititorului care ne-a semnalat situația și tragem un semnal de alarmă: „Aveți mare atenție cum distrugeți documente sensibile care vă conțin datele personale!”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.