luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Muzeul școlii din Sâmbăteni, comoară ascunsă, readus la viață de preșcolarii din localitate / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 26 martie 2021, 4:16 PM | Educaţie | Păuliş | Știri Arad

  0

  Inaugurat în anul 2016, muzeul cu obiecte tradiționale specifice satului Sâmbăteni, cumuna Păuliș, a prin viață, zilele trecute, odată ce i-au trecut pragul „grădinarii” din localitate.

  Profitând de ocazia oferită de sosirea anotimpului primăvara, educatoarele de la Grădinița P.P. Sâmbăteni, Oliniuc Mihaela-Claudia și Poșta Roxana-Marcela, și-au propus să realizeze o activitate în care să îmbine portul popular al străbunilor cu munca depusă în grădini la începutul primăverii.
  Activitatea s-a desfășurat în cadrul muzeului Școlii Gimnaziale „Sabin Manuilă” Sâmbăteni, obiectiv cultural care a fost înființat la inițiativa prof. Cornelia Foster, director al instituției de învățământ amintite.

  „În încercarea de a preveni disparița sau distrugerea unor obiecte vechi, doamna director a decis ca școala noastră să beneficieze de un muzeu propriu. Astfel, a fost un bun prilej pentru cei mici să vadă cum arătau camerele mai demult, fiind de-a dreptul fascinați de cele văzute. Îmbrăcați în portul popular, preșcolarii au realizat picturi pe farfuri de lut și au plantat legume de sâmânță în lădițe cu pământ. Putem spune, fără teama de a greși, că au fost încântați atât de activitate, cât și de locația aleasă”, ne-au declarat educatoarele Oliniuc Mihaela-Claudia și Poșta Roxana-Marcela.

  Cine a fost Sabin Manuilă?
  Sabin Manuilă (n. 19 februarie 1894, Sâmbăteni, Arad, Austro-Ungaria – d. 20 noiembrie 1964, New York, USA) a fost un medic, demograf și statistician român, lector universitar la Institutul de Anatomie Patologică din Cluj, director al Institutului Central de Statistică din București și membru corespondent al Academiei Române.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.