Muncitorii de la Astra Rail, dați în judecată de patronat pentru greva ilegală, iar sindicatele se războiesc între ele pentru „reprezentare”

  de Mihai Todoca | 15 iunie 2021, 9:04 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  (foto: facebook Marius Scorțea)

  Greva muncitorilor de la Astra Rail Industries din ultima lună nu a rămas fără consecințe. Muncitorii acuză salariile mici raportate la nivelul mare de muncă ca fiind cauza grevei, dar compania se apără spunând că motivul pentru care nu s-a ajuns la o înțelegere (încă) ar fi disputele între „sindicatele rivale”.

  „Compania își manifestă îngrijorarea cu privire la greva ilegală organizată începând de săptămâna trecută, care periclitează operațiunile companiei în România și, mai ales, are un impact negativ asupra angajaților noștri. Înțelegem faptul că angajații sunt nemulțumiți de lipsa creșterilor salariale și ne manifestăm sprijinul în raport cu această nevoie a lor. Menționăm că ne-am dorit ca salariile să crească încă de anul trecut, dar acest lucru a fost împiedicat de disputele existente între sindicatele rivale.

  În luna februarie 2020, am început procesul oficial de negociere pentru un nou Contract Colectiv de Muncă cu partenerii noștri. Din păcate, am fost nevoiți să abandonăm aceste negocieri atunci când un nou sindicat a început acțiuni în justiție împotriva sindicatelor existente, cu privire la drepturile de reprezentare în companie. În urma consultărilor cu avocații noștri, am fost notificați că nu este posibilă negocierea unui nou Contract Colectiv de Muncă pe durata acestui proces” , se arată într-un comunicat al Astra Rail Industries.

  În consecință…. muncitorii sunt așteptați astăzi la Tribunalul Arad, după ce societatea i-a dat în judecată într-un proces privind organizarea și participarea la o grevă ilegală. Peste o sută de angajați au fost citați.

  Până la ora 11:00, zeci de angajați au ajuns în fața Tribunalului.

  Vom reveni cu amănunte

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Vai dar cum minte conducerea. Nu exista sindicate rivale, sindicatele sunt unite intre ele. Pacat ca in 2021 exista asa fabrica care isi umileste angajatii, ii ameninta si le da salarii de mizerie. Si maturatorii de strazi iau salarii mai mari ca un sudor sau un lacatus din Astra vagoane. La conducere ii convenenea sa impuna cativa muncitori care sunt sub conducerea lor ca reprezentanti legali ai salariatilor, dar uite ca acuma sunt 2 sindicate unite si conducerea tremura de frica. Sa vina ITMu sa vada in ce conditii se lucreaza ca maine ar inchide fabrica.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.