Mulțumim că ai existat, distinsă doamnă… S-a născut primăvara, a plecat primăvara și a trăit frumos ca o primăvară

  Corina Țucudean s-a născut primăvara, într-o zi de duminică, 18 aprilie 1965. Părinții Gheorghe și Ana Cosma au numit-o Corina, dar fiind născută în luna în care totul înflorește, i-au mai dat un nume: Florica.

  Viața i-a fost ca o primăvară, colorată, caldă, înflorată. S-a căsătorit de foarte tânără cu Marius Țucudean, care pe atunci, la finalul anilor 80 era unul dintre cei mai în vogă fotbaliști ai Aradului, îmbrăcând tricoul echipei UTA. Din povestea de dragoste a celor doi, una care a durat exact așa cum au jurat în fața lui Dumnezeu, „până când moartea ne va despărți”, au apărut doi copii minunați: George și Miriam.

  Încă din anii 90, Corina participa activ la afacerile tatălui său, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri ai Aradului. Era o distinsă doamnă prin tot ceea ce poate conține această sintagmă: look, eleganță, discurs, felul cum se comporta cu angajații, dar mai ales prin generozitate. Mulți copilași cu probleme de sănătate, mulți bătrâni internați în aziluri, mulți apropiați ai Corinei sau familiei ei, au avut ocazia să se bucure de generozitatea acestei femei despre care nu am auzit de la nimeni, niciodată, ceva negativ.

  Familia Țucudean a înflorit pe lângă ea, sub ocrotirea tatălui său. George și Miriam s-au făcut mari, iar în urma lor au venit nepoțeii Corinei, Maximilian, Marc și Sofia. Cei trei au fost lumina ochilor ei din ultimii ani de viață, o viață care, dacă dăm timpul înapoi cu doar trei ani, părea una perfectă. O căsătorie fericită, copii minunați și realizați, dar și trei nepoți superbi și o afacere prosperă. Acum trei ani, însă, tocmai când George era campion și golgeter al României în tricoul lui CFR Cluj, cu jocuri și goluri la echipa națională, și tocmai când Miriam a adus-o pe lume pe Sofia, cea mai mică dintre nepoțeii Corinei, atunci a venit acea veste care a dat peste cap toată liniștea și bucuria familiei, un diagnostic crunt, nemilos, o boală cu care Corina a luptat cu curaj și cu demnitate până în ultima clipă.

  „A fost o femeie incredibil de calmă, de o bunătate cum nu am mai întâlnit și era darnică cu toți. Era o bucurie să o întâlnești și mereu zâmbea, mereu îți dădea o stare de bine. A fost echilibrul din această mare familie care s-a creat în jurul ei”, spun acum prietenele Corinei.

  Din păcate astăzi am fost să o conducem pe ultimul drum. Am fost sute de persoane care am ignorat aceste vremuri de pandemie, sute de persoane care am dorit să fim alături de Gheorghe Cosma și Ana, părinții Corinei care erau împietriți de durere, să fim alături de Marius Țucudean, cel care și-a pierdut iubirea de o viață, dar și alături de George și Miriam, cei doi copii tineri care de astăzi nu mai au cui să îi spună mamă…

  A fost dureros, dar dincolo de durere a fost o slujbă elegantă, așa cum a fost toată viața ei Corina. Ultimul drum al Corinei Țucudean a fost pe o vreme superbă, pe sub pomii înfloriți, în lacrimile celor care i-au fost atât de dragi, care la rândul lor au îndrăgit-o enorm. Nici nu aveau cum să nu o facă…

  Pentru ceea ce ai realizat, pentru felul cum ai trăit și pentru ceea ce lași în urma ta, noi, cei care am fost astăzi acolo, dar și cei care nu au putut să fie prezenți, îți mulțumim că ai existat, Corina Țucudean…

  PS: O viață s-a stins în familia Țucudean, dar o altă viață va apărea în curând, Miriam urmând să nască peste aproximativ două luni o fetiță, pe sora Sofiei.

  Peste doar șase zile, Corina urma să împlinească 56 de ani. Va sărbători în cer, printre îngeri, și îi va veghea de acolo pe Marius, pe George și Miriam, pe Maximilian, Marc și Sofia, dar și pe părinții Gheorghe și Ana.

  Somn lin printre îngeri, Corina Țucudean…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.