Multe remize la mesele principale de la Festivalul Internațional de Șah de la Arad

  de Special Arad | 31 iulie 2019, 8:28 AM | Sport

  0

  Ultima rundă a Festivalului Internațional de Șah Arad Open 2019 are loc miercuri, la Hotel Continental. Până acum, etapa a șaptea a openului principal din cadrul Arad Open 2019 a fost una cu multe remize la mesele principale. Marele maestru Dimitrios Mastrovasilis (Grecia), principalul favorit, și maestrul internațional David Gorodetzky (Israel) au convenit asupra remizei după 29 de mutări, într-o poziție echilibrată, care a apărut după o variantă din „Apărarea Franceză”, negrul jucând o noutate teoretică la mutarea a 13-a.

  Partide fără istoric la mesele 2 și 4 între IM Ruslan Soltănici (Republica Moldova) și GM Andrei Istrățescu, respectiv între IM Mihnea Costachi și FM Alexandru Banzea, încheiate remiză după 9, respectiv 13 mutări. La masa a treia, cunoscuta șahistă hunedoareană WFM Daria Vișănescu (deținătoare a unui record: cea mai tânără maestră FIDE, încă de la vârsta de 10 ani!) a remizat cu marele maestru Vlad Jianu, după 28 de mutări, într-o variantă mai rar jucată din „Apărarea Siciliană”, după cum precizează Ștefan Baciu, un fin observator al fenomenului șahistic.

  Un arădean profită

  Maestrul internațional Alexandru David, legitimat la Șah Club Vados Arad, a fost cel care a profitat de remizele de la primele mese și și-a îmbunătățit poziția în clasament, după victoria obținută cu o combinație de manual în partida cu maestrul internațional Ihor Nester (Ucraina).

  Surpriza zilei a fost victoria obținută de Radu Fluerariu, ELO 2021, cu piesele negre, în partida cu marele maestru maghiar Czebe Attila, ELO 2436, care a ratat o combinație ce îl putea duce în avantaj, iar apoi a făcut o gafă în urma căreia a pierdut o piesă.

  Trei în frunte

  Cu două runde înainte de final, pe primul loc se află David Gorodetzky (Israel), Dimitrios Mastrovasilis (Grecia) și Alexandru David (România), fiecare cu câte 6 puncte. Ultima rundă are loc miercuri (ora 16.00), la hotelul Continental.

  Campion la 5 ani!

  Turneele rezervate copiilor, din cadrul Festivalului gândit de Alin Câmpeanu (președinte Șah Club Vados), au ajuns la final, în întrecerea Under 8 consemându-se o mare surpriză. La doar 5 ani și jumătate, sătmăreanul Balazs Kovacs a câștigat competiția, cu 7,5 puncte din 9 posibile. Pe podium au mai urcat arădeanul David Tod (Vados) și timișoreanul Bogdan Sântimbrean (CSU de Vest), primul cu 7 puncte, iar al doilea cu 6,5 puncte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.