luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Motociclismul vrea să se reîntoarcă în forță: Două competiții moto ar putea avea loc, în iunie, la Arad (Drag Racing) și Pleșcuța!

  de Dan Lazăr | 19 mai 2020, 12:37 PM | Coronavirus | Pleşcuţa | Sport | Știri Arad | Topic special

  0

  Motociclismul a fost prins în primul val de sporturi care au fost reluate – momentan în faza de cantonamente sau la nivelul amatorilor -, începând cu data de 15 mai 2020. Au fost luate în considerare argumentele care evident fac din sportul pe două roți unul mai sigur decât altele: toți sportivii poartă tot timpul cască și mănuși, motociclismul se desfășoară în aer liber și nu există contact între sportivi.

  „Avand în vedere însă situația excepțională, relaxarea va fi una graduală și mai ales va fi una în care deciziile vor fi luate exclusiv de către Guvern, fără a avea posibilitatea de a obține derogări”, anunță Federația Română de Motociclism (FRM), care îl citează pe Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe: „Aceste condiții nu se negociază, competițiile sportive sunt momentan suspendate. Nimeni nu poate în acest moment să propună o dată pentru o competiție până nu exista un cadru legal care să îi permită acest lucru. Probabil că peste 2-3 săptămâni vom începe gradual reluarea unor competiții, dar toate acestea în directă legatură cu evoluția epidemiologică din România”.

  Cel mai nou calendar competițional propus de FRM, dupa discuții purtate cu organizatorii, este deschis de Cupa „Drag Racing” – etapa a II-a (6-7 iunie), organizată la Arad, în cadrul disciplinei Viteză.

  Tot în luna lui Cireșar, în județul Arad ar trebui să se desfășoare și etapa a IV-a a Campionatului Național de hard-enduro și enduro-cross, la Pleșcuța, în data de 13 iunie, în organizarea Lion Racing Team.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.