Moș Crăciun a ajuns acolo unde nu a fost niciodată, la cei șase copii din Gurba!

  de Andrada Bobiș | 13 decembrie 2020, 2:16 PM | Povești despre oameni | Reportaj

  6

  A fost emoționant… Am scris în urmă cu două zile pe Special Arad un articol despre șase copii, șase frați, din localitatea arădeană Gurba care nu l-au cunoscut niciodată pe Moș Crăciun, deși cel mai mare dintre copii, o fetiță de o frumusețe și o naturalețe rară, împlinește chiar în ajunul sărbătorii Crăciunului vârsta de zece ani.

  Acești copii nu știau cum arată un tort festiv, iar acum, în prag de iarnă, nu aveau nici ce îmbrăca și nici ce încălța. Foamea era și ea o senzație cu care trăiau des, pentru că erau zile în șir în care acești copii nu aveau o pâine pe masă.

  Ne-a emoționat reacția oamenilor la cele scrise de noi. Imediat după ce am apăsat butonul de „publish”, mesajele au început să curgă unul după altul. „Vrem un număr de telefon să contactăm familia”, „vă rugăm să ne spuneți o adresă”, toate acestea de la oameni care voiau să ajute, care voiau să le facă acestor copii o bucurie în preajma sărbătorilor. Au fost multe mesaje și la cele mai multe dintre ele nici nu am apucat să răspundem pentru că am fost copleșiți.

  De la vorbe și până la fapte nu a mai durat mult. Sâmbătă de dimineață, două mașini încărcate cu mâncare, haine și jucării au pornit spre Gurba, spre casa în care cresc cei șase copilași. Într-o mașină a urcat și Moș Crăciun…

  Da, Moș Crăciun există, iar asta au văzut ieri și cei șase copilași cărora timp de zece ani Moșul le-a pierdut adresa. Se uitau la desene animate, cele clasice cu Tom și Jerry, atunci când Moșul le-a bătut la ușă.

  Odată cu apariția Moșului am văzut frumosul la el acasă. Zâmbetele inocente ale acestor copii extrem de frumoși, bucuria de a-l vedea pe Moș Crăciun și reacția la poate primele cadouri pe care le-au primit în viața lor ne-au creat o senzație de uluială, ni s-au înmuiat picioarele și pe lângă bucuria ce ne-a transmis-o, au deschis și robinetul de lacrimi… Lacrimi de bucurie, de satisfacție că am putut participa la asemenea clipe.

  Moș Crăciun există, iar arădenii au dovedit și de această dată că au suflet mare și nu rămân indiferenți la cei mai puțin norocoși dintre noi.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.