sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Morgen”, „Megatron”, „Amatorul” și „Orizont” – focus pe regizorul Marian Crişan la Cinema Arta

  de Special Arad | 15 iunie 2017, 1:43 PM | Cultură | Film

  0

  Centrul Municipal de Cultură și Asociaţia CitiZenit continuăm seria filmelor româneşti de la Cinema Arta cu un focus pe regizorul Marian Crişan, prin două seri de proiecţii de film şi discuţii cu regizorul.

  Începe joi, de la ora 19, cu proiecţia scurtmetrajului MEGATRON, film premiat cu Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2008, şi proiecţia filmului MORGEN, lungmetrajul său de debut, care a obţinut, printre altele, Premiul Special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Federației Internaționale a Societăților de Film la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2010.

  Iar vineri de la ora 19, continuă focusul cu proiecţia scurtmetrajului AMATORUL urmată de proiecţia lungmetrajului ORIZONT, adaptare liberă după nuvela „Moara cu Noroc”.

  Intrarea va fi liberă la fiecare proiecție.

  MORGEN (2010)
  Nelu, un bărbat de 40 de ani, lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta – un orăşel de la graniţa româno-ungară din Bihor. Pentru Nelu, zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Acesta trăiește împreună cu soția sa într-o casă izolată pe un câmp, în afara orașului. Într-o zi, bărbatul pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea să treacă granița ilegal. Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta să treacă ilegal prin România. Fără să înțeleagă exact ce vrea să îi comunice emigrantul, Nelu ia banii și îi promite că îl va ajuta să treaca granița mâine.

  Regia: Marian Crişan
  Durata: 100 minute
  Rating: AG – audienţă generală

  MEGATRON (2008)
  Maxim, un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, divorţată, într-un sat destul de departat de oraş, vine să îşi serbeze ziua de naştere la McDonald’s.

  Regia: Marian Crişan
  Durata: 14 minute

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.