Modernizări ale CTP, planificate pentru acest an. Ce este nou si ce va mai urma

  de Special Arad | 12 ianuarie 2018, 3:30 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat CTP: „Compania de Transport Public Arad a facilitat circa 22.000.000 de călătorii, în 2017, cea mai mare pondere fiind în zona urbană. Societatea a deservit anul trecut un număr de circa 150 de trasee urbane, periurbane, județene și curse speciale de tramvai și autobuz, cu un parcurs de aproximativ 6.400.000 km.
  Muncim să oferim arădenilor servicii cât mai bune. În acest sens, anul trecut am achiziţionat 10 autobuze Euro 4 pentru transport urban și interurban, costul total fiind de 730.000 lei. Investițiile vor continua, în acest moment la Consiliul Județean fiind în derulare procedura de achiziție publică a unui lot de 10 autobuze interurbane Euro 5. S-a realizat extinderea sistemului de monitorizare GPS și măsurare a consumului de carburant pentru autobuze, astfel fiind acoperită întreaga flotă. De asemenea s-au luat măsuri de optimizare a structurii de personal și diminuarea cheltuielilor de întreținere prin comasarea activității Secției Micalaca cu Secția UTA atât la nivelul mentenanței cât și a circulației.

  Pentru o mai bună monitorizare a activității s-a instalat un sistem de supraveghere video în incinta Depoului Micălaca, acesta urmând a fi extins și pe celelalte platforme de lucru ale societății.
  Primăria Municipiului Arad a investit în modernizarea Depoului UTA prin achiziția unor echipamente performante în vederea asigurării mentenanței tramvaielor din care amintim o macara pivotantă și o instalație modernă de spălare automatizată a vehiculelor. Dorim să punctăm faptul că acţiunile de modernizare și dotări vor continua în anul 2018, deja fiind în derulare documentația de avizare a lucrărilor de investiții pentru modernizarea stațiilor de autobuz în municipiul Arad și ale elementelor de infrastructură feroviară.
  Unul dintre proiectele importante în anul 2017 a fost în domeniul turistic, pe „Drumul Vinului”, ce include călătorii cu Săgeata Verde precum și introducerea în circuitul turistic și punerea în valoare a Muzeului Tramvaiului Electric din Ghioroc.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.