sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Modernizarea fântânii din josul esplanadei, realizată de Asociația Rubio, e aproape de final

  de Raluca Medeleanu | 4 august 2021, 1:07 PM | Recomandările editorilor | Strada

  1

  Dacă la începutul acestui an, Asociația „Rubio Pro Copilărie Pro Viață” a finalizat modernizarea esplanadei de pe malul Mureșului, unde cânta pe vremuri fanfara, însă acum e o imensă tablă de șah, iată că acum, așa cum era în plan, continuă cu repararea și schimbarea înfățișării fântânii cu cap de leu, din Parcul Eminescu.

  Pentru aceste lucrări, Primăria municipiului Arad a întocmit un protocol de colaborare cu asociația respectivă, document care a primit vot pozitiv din partea consilierilor locali în luna iulie, iar astfel s-a stabilit că investiția va fi acoperită în totalitate din bani privați, nu din bugetul local.

  20210804 113253

  Astăzi, unul dintre muncitori lucra de zori la structura în formă de stea (o aluzie la forma Cetății Aradului). Acesta ne-a spus că sistemul de apă a fântânii este de acum funcțional, mai urmează doar să fie racordat. Lucrările la fântână nu mai durează mult, întrucât ce mai rămâne propriu-zis de făcut este să se acopere structura cu plăci din granit, atât bej cât și negru, așa cum este și peretele esplanadei. Momentan se așteaptă ca acel tip de granit să fie pe stoc și să fie livrat.

  Esplanada astfel revitalizată vine perfect ca o completare în Parcul Eminescu pe lângă încă un proiect, de această dată al Primăriei, la o distanță foarte mică, la urcarea către pasarelă, numit „La Băncuțe”, lângă care acum se plantează flori și plante care să alcătuiască sintagma „I ♥ Arad”.

  20210804 113140

  Ambele reamenajări, esplanada și rândurile de băncuțe, au fost inaugurate în acest an și găzduiesc evenimente culturale.

  Sâmbăta trecută, în dreptul esplanadei a fost organizat un concert al Paulei Seling, iar în fiecare sfâșit de săptămână „La Băncuțe” găzduiește seri muzicale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.