marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mocumentar aproape horror despre „sinistrul sat” arădean Bodrogu Vechi, la Cinema Arta

  de Special Arad | 27 septembrie 2018, 1:02 PM | Cultură | Film

  0

  Vineri, 28 septembrie, de la ora 20, cinefilii arădeni se pot bucura de o proiecție specială, o producție cât se poate de locală, dar cu o clară alură de „out of this world”. „Bodrog” – în regia arădeanului Mihai Sălăjan – este o combinație între „found footage” și „mockumentary”, un delir, un labirint vizual despre sacrificii, legende uitate reînviate la un deț de țuică și creaturi mitologice din adâncurile Mureșului.

  La finalul acestui „mocumentar aproape horror”, realizatorii filmului – regizorul Mihai Sălăjan, asistentul de regie Adelina Bulibașa și autorii coloanei sonore, duetul timișorean Makunouchi Bento – vor sta la discuții cu publicul.

  Până acum, documentarul fictiv „Bodrog” a fost proiectat la Arad doar parțial, în avanpremieră, la Cinema Arta, printr-un „Live Performance” bazat pe soundtrack-ul filmului, în cadrul Media Art Festival Arad de anul trecut. Filmul a avut premiera în această vară la festivalul „Ceau, Cinema!” din Timișoara și a fost selecționat recent în competiția „Dracula Film Festival” din Brașov, care va avea loc între 17 și 21 octombrie.

  Trailer:

  Sinopsis:
  Bodrogul Vechi își deschide porțile în acest an pentru cea mai alternativă rezidență artistică din tot județul. Artiști de pretutindeni aplică, puțini din ei sunt acceptați, iar, la final, nu foarte mulți reușesc să se întoarcă acasă. Bodrog nu este doar un sat abandonat din județul Arad, ci este un carusel narativ, un coșmar greu de descifrat unde realitatea se împletește cu născocirea, fiind din ce în ce mai greu de distins.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.