sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nici stațiile PECO nu mai sunt ce au fost… Ultima stație ROMPETROL deschisă la Arad, „pe” autostradă, ne arată acest lucru (Foto/Video)

  de Lucian Dănilă | 19 decembrie 2019, 11:35 AM | Advertorial | Știri Arad | Topic special

  1

  Au trecut 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și unele amintiri ni se par vii chiar și în aceste zile. Nu vorbim aici despre momentele tragice din acele zile, ci despre ce era înainte și ce avem acum…

  Ne amintim de stațiile PECO de dinainte de anii 90. Vedeam câte o pompă tot murdară sau pătată cu motorină și o cușcă metalică la care părinții noștri mergeau să plătească benzina. În acele vremuri, aproape toți românii care erau posesori de autoturism conduceau celebra Dacia 1300, sau, modelul 1310. Dar criza de benzină era mare, ceea ce a adus și la unele măsuri hilare cum au fost cele care într-o duminică să circule mașinile cu număr par, iar următoarea duminică cele cu număr impar…

  Am fost ieri la cea mai nouă stație PECO deschisă în Arad. Este o stație Partener Rompetrol, iar ce am găsit acolo era ceva de neimaginat în urmă cu câteva zeci de ani. Practic, la noua stație găsești de toate. Pe lângă combustibilul clasic deja, benzină sau motorină, noua stație PECO de lângă autostrada care leagă Arad de Timișoara este dotată și cu două stații de încărcare electrică.

  Peste doar câteva luni, la noua stație PECO se va deschide și un restaurant, iar lângă stație este deja în construcție un viitor hotel care va avea 50 de camere.

  Locația noii stații PECO este într-o zonă intens circulată, în Zona Industrială de Sud. Se află chiar la urcarea pe autostradă de la Zădăreni, iar pe lângă șoferii care folosesc autostrada, noua stație va deservi un bazin imens de oameni, fiind practic prima stație de la intrarea în Arad pentru toți cei care vin din localitățile Zădăreni, Călugăreni, Bodrog, Felnac, Sâmpetru German, Munar sau Secusigiu, însă și pentru românii care vin din străinătate sau merg înspre graniță.

  În final, poate suntem puțin subiectivi, dar cafeaua… e de senzație.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.