sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Moartea unui derby! UTA și FC Bihor s-au jucat cu mingea…

  de Lucian Dănilă | 17 mai 2014, 11:27 PM | Sport

  0

  „Când eram mai mic, nu știam nimic…”, sunt două versuri dintr-un cântec pe care ni-l cântau bunicii atunci când abia începeam să vorbim. Și totuși, ceva știam… Atunci când am auzit pentru prima dată despre fotbal, despre UTA, știam că a fost o mare campioană și mai știam că trebuie să învingă întotdeauna pe Poli și FC Bihor…

  De jocurile cu Poli am cam și uitat… Sunt atâtea „Poli” că nici nu mai știm care este cea originală, dacă mai există vreuna… UTA sunt și ele două în acest moment, dar despre cea a lui marțian nu mai putem vorbi ca despre o echipă. La UTA lui Marțian se păcălește săptămânal tot ceea ce este legat de fotbal. O grupă de copii joacă săptămână de săptămână împotriva echipelor mai modeste din liga secundă și pierde de fiecare dată la scor de neprezentare, probabil singurul obiectiv fiind acela de a marca măcar un gol, performanță nerealizată în peste 450 de minute. Iar Bihorul are o echipă care scapă de retrogradare doar pentru că s-a retras Craiova… Cam asta e valoarea…

  Despre UTA – FC Bihor nu mai putem vorbi ca despre un derby. S-a jucat într-un cvasianonimat, cu îngăduința celor de la Primărie care au acceptat ca meciul să se dispute deși nu s-au găsit cei 2.500 de lei pentru plata în avans a chiriei. Numărul celor din tribune a fost doar cu puțin mai mare decât numărul celor care au evoluat sau au stat pe băncile de rezervă. Derby-urile la Arad au murit… Fotbalul a dispărut de pe harta performanței și așteptăm ascensiunea unor echipe ca Pâncota, Sebiș sau, cine știe, poate UTA Bătrâna Doamnă să scoată acest sport din letargie în această parte de țară. Marțian, Giovanni, Micșa, Cătălin Barbu și alții au pus serios umărul la distrugerea unui mare brand…

  Bihorul a câștigat cu 3-0. Lukacs a deschis scorul în minutul 30 după ce l-a depășit și pe portarul Horvath, iar Gornic nu a mai putut interveni. După pauză, asistentul Lucaciu a văzut, doar el, un penalty la un presupus henț a lui Gornic și lovitura de pedeapsă a fost transformată de același Lukacs în minutul 53. Ultimul gol a fost marcat de Ianc în minutele de prelungire, cu un șut pe lângă Horvath.

  Cinci suporteri…

  Este incredibil câți suporteri (n.r. ne referim la membrii galeriilor) au asistat la acest joc. Dacă în trecut veneau peste 15.000, astăzi au fost prezenți doar cinci (5!) suporteri, și aceea toți de la Oradea! se știe că UTA a fost părăsită de galerie, iar bihorenii mai atrag în deplasări doar cinci fani… Despre ce vorbim?

  UTA – FC Bihor 0-3

  UTA: Horvath- Bocşa, F. Ardelean, Gornic, Oltean- Dan, Popescu, Denuţ (59 M. Ardelean), Simion (85 Sandu)- Farcaş (85 Lazăr), Trabalka.

  FC Bihor: Smaranda –  Letan, Lazăr, Pascariu, Lupu- Străuţ, Popa (75 Popa), Bic, Sorian- Cigan (75 Ianc), Lukacs (85 Mihuț).

  Arbitrii: D.Voina (Reșița)- M. Rigo – D. Lucaciu (ambii din Cluj)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.