miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Derby-ul Vestului a ajuns pe sate! Câți vin și pe unde vin? E alertă maximă la Șiria

  de Lucian Dănilă | 24 aprilie 2018, 1:38 PM | Sport

  0

  UTA – Poli, un meci care se dispută pentru a 74-a oară în istorie, asta fără a intra în discuțiile legate de identitatea celor două cluburi pentru că atunci complicăm prea mult situația… Cert este că niciodată un meci cu o asemena amploare, mai ales la nivelul galeriilor, nu s-a disputat la țară.

  Gazda derby-ului este comuna Șiria, casa echipei UTA în ultimul an și jumătate. Se anunță un număr de 2000 de specttaori, dintre care aproximativ 400 de la Timișoara, toți cu bilet! Încă nu se știe prin ce mod și-au procurat timișorenii bilet, dar va fi foarte interesant la intrare. „Un număr de 70 de timișoreni vor intra în sectorul destinat galeriei oaspeților. Ceilalți timișoreni, chiar dacă au bilet, vor intra în zonele în care au bilet, fără însemnele clubului”, spun reprezentanții firmelor care asigură paza în stadion.

  Cum este pentru prima dată când acest derby se dispută, să spunem plastic, pe sate, este interesant și cum și pe unde vor ajunge suporterii astfel încât cele două galerii să nu se întâlnească. La Arad sau la Timișoara era mai simplu deoarece în general deplasarea fanilor se făcea cu trebul iar aceștia erau preluați de la gară de trupele de jandarmi. Acum, cel mai probabil vor veni cu autocare sau cu mașinile personale.

  Forțele de oridine sunt în alertă pentru ca nu cumva să apară incidente, atât în afara stadionului cât mai ales în inconta acestuia, lucru care ar putea duce atât la suspendarea terenului, dar mai ales la sancțiuni ce pot merge până la depunctare.

  Conducerea clubului UTA le-a transmis timișorenilor că vin degeaba la Șiria toți 350, dar între timp galerila „movilor” a primit un sprijin tocmai din partea suporterilor UTA, un ajutor istoric. Aceștia din urmă își vor rivalii pe arena din Șiria, cu condiția ca biletele lor să fie valabile. Altfel, am putea asista la un prim derby al Vestului fără nicio galerie dacă fanii timișoreni nu vor fi lăsați să intre în stadion.

  În ceea ce privește jocul, iată ce spune Cristian Todea, antrenorul echipei UTA:

  „Avem trei absențe importante, Polgar, Tănase și Petra. Cele ale lui Tănase și Petra, ambii cu meciuri bune în ultimele etape și puțin neprevăzute. Tănase chiar era mijlocașul cu sarcini preponderent defensive care a jucat constant, rămâne de văzut cu cine îl vom putea înlocui. Variante ar și mă gândesc la Jorza, Prună, Dan Daniel și chiar Manea, un fotbalist pe care l-am mai folosit în poziția aceea. Ar mai fi și durerile înghinale acuzate de Markovic.

  ASU Poli formează o echipă omogenă, cu jucători de calitate de la mijloc în sus și oameni experimentați în apărare. O echipă bună de liga a doua, care poate să pună probleme oricui în campionat. Pe hârtie, pornesc favoriți, dar la un astfel de meci se echilibrează valorile. Pentru noi punctele sunt mult mai importante decât pentru ei, cu o victorie, în mare parte, putem să zicem că celelalte meciuri le putem gestiona mai ușor. Dar, bineînțeles, și ei își vor dori să ne pună piedică pentru a ne complica viața și a-i face și mai fericiți pe suporterii lor”.

  Formații probabile:

  UTA: Bodea – Dan Daniel, Markovic, Roșca, Burlă – Manea, Jorza – Prună, Buia, Hlistei – Curtuiuș.

  ASU Poli: Dur – Bozoancă – Motreanu, Mera, Scutaru, Taub – Ignea, Krausz, Poparadu – Sorescu, V. Nicolae, Ghinescu.

  Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Iulian Szekely (Cluj Napoca). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare).

  Observatori FRF: Viorel Lolea (Reșița), Dan Monea (Aiud).

  Clubul UTA anunță că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Spre Șiria, autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, marți după-amiază, la orele 15:00, 15:15, 15:30 și 15:45. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria începând cu ora 19:00.

  Foto: digisport.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.