duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Fanii arădeni cer conducerii UTA să permită accesul pe stadion tuturor fanilor timișoreni care au bilete la derby

  de Andrei Fuliaș | 23 aprilie 2018, 4:49 PM | Sport

  0

  „Suporter Club UTA” reacționează după ce conducerea clubului de fotbal arădean a anunțat zilele trecute că, la derby-ul de marți, de la Șiria, dintre UTA și ASU Poli Timișoara, numărul suporterilor timișoreni care vor avea voie pe stadion va fi limitat la doar 70 de locuri, însemnând 5% din capacitatea stadionului.

  Astfel, nucleul dur al fanilor arădeni se declară solidari cu toți suporterii timișoreni care și-au cumpărat bilete la meci, sub o formă sau alta, și amenință cu părăsirea stadionului „Otto Greffner” la ora meciului dacă tuturor fanilor care dețin bilete, indiferent că au buletine de Arad sau de Timiș, nu le este permis accesul pe stadion. Suporter Club UTA mai transmite că refuzul accesului pe stadion al oricărui suporter posesor de bilet este un abuz, mai ales dacă luăm în calcul și faptul că există suporteri ai UTA-ei care poate sunt posesori de Cărți de Identitate în județul vecin.

  Iată și comunicatul emis de către Suporter Club UTA:

  „Punct de vedere al SCU și al peluzei privind accesul suporterilor timișoreni în stadion la meciul de mâine

  Suporter Club UTA și membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timișoreni, dacă numărul celor care dețin bilete valabile este mai mare. Atragem atenția că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterziși prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza județului unde se joacă meciul.  Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat și în alte stadioane din țară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există și suporteri utiști cu buletin de Timiș și e absurd ca și aceștia să rămână pe dinafara stadionului.

  Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalității cu suporterii timișoreni, considerăm normală prezența acestora pe stadion și ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA – Poli din trecut. Dacă nu vor intra în stadion toți suporterii echipei Poli Timișoara care dețin bilet valabil pentru meciul UTA – Poli,  peluza arădeană va ieși la rândul ei din stadion. Un meci UTA – Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Șiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion – dacă va fi cazul.

  Suporter Club UTA

  23.04.2018”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.