Moarte suspectă la Ineu: Claudiu, un student eminent din Beliu, s-a stins la doar 20 de ani, iar cunoscuții săi au rămas cu multe semne de întrebare (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 20 februarie 2018, 5:42 PM | Ineu | Știri Arad | Topic special

  84

  Claudiu Nica s-a stins în această dimineață la spital. Avea doar 20 de ani și era un student eminent la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, la Științe Economice. A terminat liceul în localitatea sa natală, la Beliu, iar în carnetul său cea mai întâlnită notă era 10…

  Tânărul din Beliu a fost internat la Spitalul din Ineu, iar rudele și apropiații săi toți spun că decesul a fi fost cauzat de complicațiile la o răceală. Un fost coleg de facultate scrie pe facebook că a fost vorba chiar de meningită , „o boală nemiloasă”.

  Totuși, prin Beliu și prin Ineu se vorbește despre ceva mult mai grav, o boală incurabilă… Niciun cadru medical nu confirmă diagnosticul, dar asta și din cauze care țin de confidențialitate. Cert este că la Beliu, Ineu și în localitățile din zonă, mai ales cei tineri sunt șocați atât de faptul că un prieten, un consătean de-al lor care avea în față un viitor strălucit, s-a stins la doar 20 de ani, dar și de diagnosticul despre care se spune că ar fi dus la moartea lui Claudiu: HIV.

  Asta și pentru că, în urmă cu doar câțiva ani, doi tineri din zonă, aflați într-o relație, s-au stins amândoi tot în urma unui diagnostic suspect, același despre care se vorbește și în cazul lui Claudiu…

  Tocmai de aceea, se impune ca persoanele care au fost foarte apropiate de Claudiu să facă o vizită la medic pentru un set de analize.

  Mesaj emoționat pe facebook al lui Sven, coleg de facultate cu Claudiu

  ‎„Sven Alexander Gal‎ to Nica Claudiu

  Dumnezeu să te ierte, suflet bun! 😓 Vestea pe care am primit-o astăzi a căzut întocmai ca un fulger.Te știam bine sănătos și fericit că vii în vacanță. Ai fost un om extraordinar, și nu o zic asta pentru că mi-ar impune dictonul “De morți numai de bine!”, ci pentru că am apucat să vorbesc cu tine, să ne întâlnim la cursuri. Erai un om plin de viață, oricine se putea înțelege cu tine. Erai modest, erai muncitor și aveai planuri de viitor. Nu o să uit niciodată ziua când au fost alegeri pentru reprezentanții de specializare și, când a venit rândul celor de la EAI, tu cu o simplitate rar întâlnită în zilele noastre, ai zis:”Dacă nu vrea nimeni, mă duc eu!” De asemenea, nici acele dimineți de joi, când în loc să te odihnești, pentru că studenților de la EAI, le erau destule 7 cursuri, tu veneai cu punctualitate, scoțând de la noi reacții de mirare totală sau felul în care îi cereai doamnei Mocean muncă suplimentară, pentru ca să-ți îmbogățesti cunoștiințele. Sau cursurile unde activai negreșit. Sau poveștile tale din vacanță, ținând minte că erai un iubitor al orașului Zagreb. Sau pățaniile tale legate de școala de șoferi. Cert e că era o sdevărată plăcere să vorbesc cu tine. Este foarte trist ceea ce s-a întâmplat. Această boală necruțătoare, care este meningita și cu o evoluție crudă te-a luat de printre noi, deși inițial crezusem că ai avut accident de mașină, datorită drumutilor grele pe care le aveai. Ceea ce e trist e că nu am apucat să vorbesc cu tine mai mult și faptul că observ că Dumnezeu îi ia dintre noi, tocmai pe cei cu sufletul mai mare, așa cum ai fost tu, zis asta fără nicio artificialitate. Ai fost acel coleg pe care toți îl aveam la suflet. Țin minte că îți spuneam să treci și pe la mine, când ai drum prin zonă și tu ziceai că sigur mă vei vizita. Iată că acest lucru nu mai e posibil pentru că Dumnezeu te-a chemat lângă El. Dumnezeu să te odihnească în pace! Nu te vom uita niciodată!”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Domnule Lucian Danila , prin expresia ” cine l-a cunoscut sa faca un set de analiza” nu faci altceva decat sa propagi ideea total gresita ca doar prin faptul ca a trecut pe langa el , a luat infectia cu HIV. Nu faci altceva decat ceea ce a facut presa de 30 de ani incoace, sa propage multa stigma si discriminare in randul pacientilor.
   Jurnalism de 2 lei.

   +31 voturi
   +1
   -1
  2. Te inseli amarnic, Lucian Dănila…Avem oameni pentru care tot ce zboara se mananca si ai exemplu recent de ieri in care toti prostii il plangeau pe Stalone doar pentru ca asa au vazut ca scrie pe net. Si eu cand am citit textul exact la asta ma gandeam: ca ai gresit pt ca HIV-SIDA nu se ia printr-o strangere de mana…Bineinteles, nu poti scrie cine s-a culcat cu el sau cine a avut contact sexual cu el, dar si sintagma de cine l-a cunoscut poate isteriza o parte din cititori.

   Sugestia mea e ca ai putea reformula treaba cu “l-a cunoscut” pentru ca din pacate pentru unii oameni a cunoaste in contextul dat, poate insemna o simpla imbratisare, sarut pe obraz sau strangere de mana.

   Dealtfel e de mentionat faptul ca testele HIV-SIDA pot fi cumparate de la farmacie mai nou si nu e musai sa mergi la spital…asta pt cei mai pudici sau mai tematori.

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. Dar de unde si pana unde zvonul ca a avut sida? I-a facut cineva vreun test HIV? E confirmat cumva? Daca nu, la ce propagati zvonuri? Si ce e mai aberant… ce legatura exista intre cei doi din zona, decedati acum cativa ani si cel de acum? Ca si voi ati putea fi din aceeasi zona sau vecini de cartier sau de bloc cu decedatii, dar asta nu inseamna ca o sa muriti din aceleasi cauze…

   +14 voturi
   +1
   -1
  4. Cred ca pt un cititor inteligent e clara treaba !!toti care au intrat in contact cu aceasta persoana ar fii inteligent sa isi faca un test hiv!!?e mai bine sa il faci decat sa postezi pe aradon !!!acest virus se transmite prin sange cat si prin contact sexual sansele sa te infectezi sunt reduse dar exista !!!!parerea mea cel nai inteligent lucru in situatia asta nu e sa te iei de cei care scriu articole ,mergi urgent soliciti un test hiv si esti un om responsabil!!!cel mai idiot lucru e sa crezi ca ceilalti sunt prosti tu fiind inteligent!!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  5. Adrianeeeeee, pe buneeee? te opriși la prima definiție de pe goagăl a cuvântului stigmă? Olecuță de ”sărcy”” reușeai să te ”poziționezi obiectiv” în discuție.

   noun, plural stigmata [stig-muh-tuh, stig-mah-tuh, -mat-uh] (Show IPA), stigmas.
   1.a mark of disgrace or infamy; a stain or reproach, as on one’s reputation.

   dacă îți este greu ca olguței (nu fata lu Deleanu), poate reușești…
   Poți selecta ctrl+a,ctrl+c apoi de duci pe goagăl transleit, dai cklickc și … ctrl+v, să nu uiți să apeși OK.

   apropos… ești corijat. Decizi tu unde …

   +1 voturi
   +1
   -1
  6. Aveți dovezi care sa întărească acest articol și acest ,,zvon “ ? Ați avut analizele acestui copil in mâna ? Le-ați văzut cu ochii voștri ? Pe ce va bazați ?! Ca a venit un anume ,,cadru” medical și vi-a zis ca Dani a fost infestat cu HIV când defapt habar nu aveau ce are de la început și nici nu a primit tratamentul corespunzător sau altele ?! Și eu pot bine mersi sa merg sa zic ca X a avut HIV și defapt sa nu fie așa doar ca vreau eu sa ies cu bazma curată !

   +1 voturi
   +1
   -1
  7. In fine. Deja adrian devine plictisitor, iar eu prea lung :). Ma bucur, oarecum, sa ii fi ridicat valul de pe obrazul gros: bunul-simt ii lipseste cu desavarsire. (Nu stiu cat este intentie, cat este limitare intelectuala.)

   Ma intristez, oarecum, fiindca avem astfel de semeni (cu acces la tehnologie, fara supraveghere adulta).

   Argumentele logice nu functioneaza in dreptul unor oameni “speciali”. Ceilalti – noi, banalii – trebuie sa intelegem cazurile “speciale” – de la un punct incolo sa le aratam simpatie, intelegere; un clatinat din cap discret. Acceptam ca nebunul curtii isi avea rolul lui, istoric.

   Consider ca l-am corijat suficient: cu atat mai dulce, pornind de la argumentele lui insusi.

   Profesorul pune liniarul pe catedra si ia o pauza.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.