joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  1.208 misiuni ale pompierilor militari arădeni în luna august

  de Special Arad | 4 septembrie 2023, 1:40 PM | Știri Arad

  0

  În luna august, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au intervenit în 1.208 situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 1.086 solicitări.

  Asigurarea asistenței medicale de tip SMURD a fost repartizată astfel: Detașamentul de Pompieri Arad – 707; Detașamentul de Pompieri Ineu – 210; Detașamentul de Pompieri Sebiș – 89; Secția de Pompieri Bârzava – 80.

  De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale în urma producerii a 31 de accidente rutiere.

  Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 47 de incendii, precum și în alte 75 de intervenții în sprijinul comunităților. Stingerea incendiilor a fost repartizată astfel: Detașamentul de Pompieri Arad – 23; Detașamentul de Pompieri Ineu – 8; Detașamentul de Pompieri Sebiș – 13; Secția de Pompieri Bârzava – 3.

  Din totalul celor 47 de incendii care s-au produs în această perioadă, 12 au fost înregistrate la case sau anexe gospodărești, 30 la vegetație uscată, resturi menajere sau culturi agricole, 3 la mijloace de transport, unul la un obiectiv privat, iar unul la un stâlp de electricitate.

  Principalele cauze generatoare ale incendiilor la locuințe au fost: scurtcircuitul electric produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor; coșurile de fum necurăţate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile.

  Alte 75 de intervenții au constat în:

  •6 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere;

  •4 misiuni pentru îndepărtarea efectelor negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase;

  •2 misiuni pentru asigurarea evenimentelor publice de amploare care pot genera situații de urgență;

  •2 misiuni pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții;

  •1 misiune pentru asanarea teritoriului de muniție;

  •1 misiune de căutare – salvare în mediul acvatic.

  „Pentru eficientizarea intervențiilor și optimizarea timpilor de răspuns, subunitățile au executat 39 misiuni de recunoaștere în obiectivele din raioanele de intervenție. Pe timpul acestora s-au verificat sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configurația acestuia și alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenției. În vederea pregătirii forțelor de intervenție pentru misiunile specifice pe care trebuie să le îndeplinească, au fost organizate 6 exerciții cu forțe și mijloace în teren. De asemenea, pompierii militari arădeni au mai intervenit și în alte 14 misiuni pentru: protecția mediului, sablarea carosabilului în urma accidentelor de circulație, asistența și deblocarea persoanelor, degajarea elementelor de construcție care prezentau pericol de cădere”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  Citește și: ISU Arad în 24 de ore: 37 de intervenții pentru SMURD și 8 misiuni pentru pompieri

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.