marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  ISU Arad în 24 de ore: 37 de intervenții pentru SMURD și 8 misiuni pentru pompieri

  de Ioana Costaș | 18 iulie 2023, 12:32 PM | Știri Arad

  0

  În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au gestionat 45 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 37 de solicitări.

  De asemenea, pompierii arădeni au acționat și pentru stingerea a cinci incendii, precum și în alte trei misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

  Din totalul celor cinci incendii care au avut loc în perioada menționată, trei intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate – vegetație uscată și miriște – fiind afectate aproximativ trei hectare de teren, iar două au fost înregistrate la o anexă gospodărească din localitatea Gurba, respectiv la un autoturism.

  „Având în vedere că temperaturile ridicate favorizează producerea și extinderea incendiilor de vegetație, vă atenționăm cu privire la faptul că folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece flăcările se pot propaga într-un timp foarte scurt și pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime. Cetățenii sunt obligaţi să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acţiunile de ardere a vegetaţiei uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvenţiilor de către APIA”, atrag atenția cei de la ISU Arad.

  Citește și: Bilanțul de weekend al pompierilor arădeni: incendii de deșeuri menajere și vegetație uscată și intervenții SMURD

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.