sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mircea Sandu a demisionat din funcția de președinte de onoare al FRF

  de Lucian Dănilă | 8 august 2014, 1:12 PM | Sport

  0

  Mircea Sandu a renunţat în cele din urmă la funcţia de preşedinte de onoare al FRF şi, implicit, la privilegiile care-i reveneau din această funcţie. Fostul preşedinte al Federaţiei renunţă şi la candidatura de membru în Comitetul Executiv UEFA, unde ar fi trebuit să fie propus de FRF.

  Mircea Sandu atacă însă în continuare actuala conducere a FRF, despre care spune că aplică un management falimentar, scrie ProSport:

  „Am decis că începând de astăzi să renunţ la funcţia de preşedinte de onoare al FRF, precum şi la facilităţile viagere care mi-au fost conferite statuar şi legal de CEx al FRF. De asemenea, nu pot accepta ca în 2015, în disputa unor obligaţii contractuale să fiu reales membru în CEx UEFA la propunerea unei Federaţii în ale cărei valori nu mă mai regăsesc. Prin renunţarea la funcţia de preşedinte de onoare al FRF şi la toate facilităţile viagere înţeleg să mă dezic de modelul de management promovat de Răzvan Burleanu.

  Nu mai pot accepta ca numele meu să fie legat de o echipă de impostori condusă de un tânăr format parcă la şcoala comsomolului sovietic şi de un reprezentant al fostei coperative, care în loc să se preocupe de prezentul şi viitorul fotbalului duc un război cu duşmanul de clasă reprezentat de Mircea Sandu şi apropiaţii săi. În această luptă s-a alăturat bineînţeles şi camarila noului preşedinte, formată din consilieri dubioşi care mai ieri umblau bezmetici pe străzi”, a declarat Mircea Sandu.

  „Burleanu să-şi dea demisia, deoarece a minţit că a citit contractul meu abia după 3 săptămâni”

  În acelaşi timp, Mircea Sandu susţine că Răzvan Burleanu era la curent cu toate detaliile din contractul de rentă viageră al lui Mircea Sandu, aprobat în Comitetul Executiv din 5 martie. Actualul preşedinte al FRF a declarat că a citit acest contract abia după aproximativ 3 săptămâni de la instalarea sa în funcţie. Din documentele prezentate de Sandu reiese însă că Burleanu era la curent cu acele privilegii încă de pe 6 martie, când a şi semnat acordarea lor, scrie ProSport.

  „Tot astăzi vă prezint dovada că Răzvan Burleanu a minţit în legătură cu contractul de rentă viageră încheiat între mine şi FRF. Domnul Burleanu a cunoscut conţinutul acestui contract încă din data de 6 martie, când a fost de acord cu reducerea rentei viagerei de la 75.000 de euro la 50.000 de euro anual şi a acceptat implicit celelaltă clauze contractuale.

  Mai mult, Răzvan Burleanu a semnat hotărârea Comitetului Executiv din 6 martie, prin care s-a luat act de reducerea contravalorii rentei viagere. Pentru că a minţit timp de 5 luni în legătură cu acest subiect, pentru că a cunoscut acest contract încă din prima zi a mandatatului său, Răzvan Burleanu ar trebui ca în cursul zilei de astăzi, dacă mai are un dram de integritate, să-şi dea demisia de onoare din funcţia de preşedinte al FRF”, a mai spus Mircea Sandu, conform ProSport.

  Mircea_Sandu

  Ce privilegii îi asigura lui Mircea Sandu funcţia de preşedinte de onoare:

  – suma de 50.000 de euro net care va fi primită anual,

  – dreptul la doi slujitori plătiţi de FRF cu până la 50.000 de lei pe lună (taxele către stat fiind plătite tot de federaţie),

  – dreptul de a folosi gratuit tot etajul 2 de la Casa Fotbalului, federaţia obligându-se de a asigura absolut tot, de la utilităţi şi aparatură până la hârtie igienică şi cartuşe de imprimantă,

  – dreptul la limuzină căreia FRF îi plăteşte de la benzină până la CASCO şi revizii,

  – 5.000 de lei pe lună reprezentând cheltuieli pentru sucuri şi cafele consumate cu invitaţii

  – dreptul de a asista, după dorinţă, la toate şedinţele Comitetului Executiv al FRF.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.