duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

  de - | 8 ianuarie 2016, 8:34 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  UPDATE – Tribunalul Constanţa i-a condamnat astăzi pe Mircea Băsescu și pe Marian Căpățână la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv, 3 ani de închisoare cu executare, potrivit Realitatea TV. În acest dosar, Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, iar Marian Căpățână de complicitate la trafic de influență.

  Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. De asemenea, celălalt inculpat din dosar, Marian Căpățână, acuzat de complicitate la trafic de influență, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Decizia magistraților de la Tribunalul Constanța nu este definitivă, drept urmare cei doi o pot contesta.

  DNA a cerut condamnarea la închisoarea cu executare pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului solicitând ca pedeapsa să fie orientată spre maximul prevăzut de lege, adică șapte ani.  Totodată, DNA a cerut confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Băsescu si de 350.000 de euro de la Căpățână.

  Avocatul lui Mircea Băsescu, Florin Şurghie, a cerut achitarea clientului său, spunând că nu există dovezi în legătură cu săvârşirea faptei, iar, în cazul în care instanţa va considera că este nevoie de o pedeapsă cu închisoarea, aceasta să fie cu suspendare.

  Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

  Pe parcursul procesului de la Tribunalul Constanţa, mai mulţi membri ai familiei Anghel, audiaţi ca martori, au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro, pentru ca acesta să intervină în favoarea lui Sandu Anghel.

  Sursa: realitatea.net


   

  Mircea Băsescu află, vineri, sentința în dosarul în care este acuzat că a luat mită ca să îl scape de închisoare pe Sandu Anghel, cunoscut și sub porecla de Bercea Mondial. La ultimul termen de judecată, procurorii anticorupție au cerut pedeapsa maximă prevăzută de lege, potrivit Digi 24.

  Hotărârea care va fi luată astăzi de Curtea de Apel nu este definitivă.

  Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu şi presupusul său complice, Marian Căpăţână, au fost trimişi în judecată în 2014 pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

  La ultimul termen de judecată, cei doi nu s-au prezentat. Tot atunci, procurorii au cerut pe lângă pedeapsa maximă și confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu și de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.

  Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susținând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.

  Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a lui Sandu Anghel a intrat în atenţia presei în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe fiica ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin.

  Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa. Într-o discuţie, omul de afaceri i se plânge unuia dintre inculpaţii din dosar, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, de faptul că nu se poate fura.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Multe afaceri care put sunt legate de familia Basescu si de apropiatii acesteia. Miza portului Constanta este una cat se poate de clara, prin portul Constanta trec 99% din marfurile de contrabanda din Romania. Traian Basescu nu este strain de afacerile ,,mai putin legale ,, din portul Constanta, de aceea a facut lobby pentru pastrarea actualei forme de control (CARE CONTROL???) asupra activitatii din port. Condamnarea lui M. Basescu la 4 ani de puscarie este o batjocura , dar nu ne mai mira nimic,timp de 10 ani am avut parte doar de decizii ciudate ale justitiei cand la mana justitiei au ajuns apropiati si dusmani de-ai lui Traian Basescu. Daca justitia din ziua de astazi da solutii finale respectand regulile democratiei, atunci inclin sa spun clar si raspicat: NU MAI VREAU !!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.