sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mircea Băsescu află astăzi dacă va rămâne în arest

  de Special Arad | 15 iulie 2014, 10:29 AM | Naţional

  0

  Mircea Băsescu află marţi dacă rămâne în arest preventiv sau va fi cercetat în libertate pentru trafic de influenţă. Fratele preşedintelui este arestat de peste trei săptămâni, iar, astăzi, se judecă cererea lui de revocare a măsurii. Între timp, la dosar au apărut noi înregistrări, transmite TVR 1.

  Procurorii DNA au explicat pe scurt, într-un comunicat, motivele pentru care i-au trimis în judecată pe cei doi pentru trafic de influenţă şi complicitate.

  Denunţătorul, fiul lui Bercea Mondial, i-a transmis lui Mircea Băsescu 250.000 de euro prin intermediul lui Marian Căpăţână. În schimb, fratele preşedinte promisese că va interveni pe lângă magistraţi în favoarea lui Bercea Mondial. Era începutul anului 2011, când Bercea era deja arestat preventiv.

  La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunţătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis inculpatului Băsescu Mircea suma de 250.000 de euro, prin intermediul inculpatului Căpățână Marian Adrian, în schimbul promisiunii inculpatului Băsescu Mircea că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză. Inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților și poate obține o situație favorabilă pentru tatăl denunțătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate, se arată în comunicat.

  În total familia Anghel le-a dat lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână 600.000 de euro. Dar o parte din bani au fost returnaţi după condamnarea lui Bercea Mondial.

  Antena 3 a difuzat o nouă înegistrare cu Marian Căpăţână şi membrii ai familiei Anghel.

  Marian Căpăţână a fost dat în judecată şi de Dan Voiculescu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.