marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministrul Sănătăţii: Peste 80 de cazuri de corupţie, reclamate în spitale în ultimele 10 zile

  de - | 20 decembrie 2016, 7:35 PM | Naţional

  0

  În cadrul conferinţei susţinută de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la final de mandat, a anunţat că din momentul lansării telefonului destinat reclamării cazurilor de corupţie din sistemul sanitar, în urmă cu zece zile, până în prezent, au fost semnalate 88 de posibile încălcări ale legii, potrivit Mediafax.ro.

  „Linia anti-corupţie şi protocolul încheiat cu Direcţia Generală Anticorupţie, cu DNA şi cu Parchetul sunt un pas esenţial pe care l-am făcut pentru curăţarea sistemului de fraudă şi de corupţie. Pot să vă spun că, în ultimele 10 zile, au fost primite 88 de apeluri la această lunie, apeluri care vizau cazuri de corupţie sau de fraudă din sistemul de sănătate”, a declarat Vlad Voiculescu.

  Ministrul Sănătăţii a prezentat bilanţul celor şapte luni în care a condus instituţia, precizând că principala reuşită este că atât medicii, cât şi managerii de spitale şi autorităţile centrale încep să scoată la lumină problemele.

  „Sunt multe îmbunătăţiri pe care atât aparatul central de guvernare, cât şi Ministerul Sănătăţii trebuie să le facă. Primul lucru pentru a putea recâştiga încrederea oamenilor este să încetezi să îi minţi. Cred că ne-am minţit prea mult pe noi înşine, pentru prea mult timp. De aceea, am pus la punct sistemul de măsurare a satisfacţiei pacienţilor prin SMS, care va fi disponibil în toată ţara de săptămâna viitoare. Sistemul nu suferă doar de subfinanţare, ci şi de lipsa respectării regulilor şi de corupţie. Cel mai bun leac este transparenţa şi pedepsirea neregulilor”, a explicat ministrul.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.