Ministrul Educației: „Şcolile vor rămâne deschise indiferent de incidenţă”

  de - | 29 September 2021, 4:31 PM | Educaţie | Topic special

  0

  Pragul de 6 la mie de la care şcolile treceau în online a fost eliminat, a decis miercuri Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. În plus, se va solicita introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate, potrivit adevarul.ro.

  „Referitor la scenariile de functionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, avand competente medicale/epidemiologice):

  1. Decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasa/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

  2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening. După această prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniştrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanţa cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza pana vineri, 1 oct., in vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021”, a spus Ministrul Educaţiei.

  Ministrul Educaţiei anunţase miercuri dimineaţă că vor fi discuţii privind eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori prevăzut în ordinul comun la care şcolile dintr-o localitate trec în online. Acesta a precizat că „cei din educaţie” îşi doresc să lase şcolile deschise aşa cum este cazul grădiniţelor şi creşelor, şi dincolo de acest prag.

  Sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.