Ministrul Educației, reacție la greva cadrelor didactice: „Să nu uităm că în anul 2022 au fost alocate creşteri salariale de 4% în educaţie”





Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că apreciază revendicările angajaţilor din învăţământul preuniversitar ca fiind „pe deplin justificate”. „Recunoaştem şi susţinem dreptul cadrelor didactice la o salarizare motivantă (…) Să nu uităm, însă, faptul că, în pofida constrângerilor impuse de obligaţia respectării deficitului bugetar asumat ca ţară, în anul 2022 au fost alocate creşteri salariale de 4% în educaţie”, a adăugat el.
„Îmi exprim încrederea că profesorii, învăţătorii şi educatorii vor continua să pună în prim planinteresul copiilor, chiar dacă apreciem revendicările ca fiind pe deplin justificate. Recunoaştem şi susţinem dreptul cadrelor didactice la o salarizare motivantă, având în vedere atât importanţa educaţiei, cât şi starea actuală a sistemului de învăţământ, inclusiv din perspectiva salarizării, mai ales atunci când există prevederi legale în vigoare care dispun creşteri salariale, ce nu au putut fi acordate până acum din cauza lipsei resurselor”, a arătat Cîmpeanu, într-un comunicat de presă transmis miercuri seară.
El a menţionat totuşi că în Educaţie au loc creşteri salariale.
„Să nu uităm, însă, faptul că, în pofida constrângerilor impuse de obligaţia respectării deficitului bugetar asumat ca ţară, în anul 2022 au fost alocate creşteri salariale de 4% în educaţie, ajungându-se la un total de 20% din creşterile salariale (în valoare de 32%) prevăzute de Legea 153/2017. În consecinţă, rămâne restantă obligaţia de creştere a salariilor în învăţământ cu 12%”, a adăugat Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, în valoare absolută, bugetul Ministerului Educaţiei destinat cheltuielilor de personal a crescut cu peste 1,1 miliarde lei, în raport cu execuţia pe anul 2021: de la 20,4 miliarde lei la 21,5 miliarde lei.
Citește mai mult pe stiripesurse.ro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)