Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va propune în dezbatere publică prelungirea școlii generale

  de - | 29 martie 2019, 7:23 PM | Educaţie

  0

  Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a pus, vineri, în dezbatere publică propunerea de modificare a sistemului de învăţământ, astfel încât clasa pregătitoare să devină clasa I, copiii urmând să intre în şcoală direct de la grădiniţă. Mai mult, ministrul educaţiei propune prelungirea şcolii generale: clasa a IX-a să fie gimnazială.

  Ministrul Educaţiei a explicat cum va arăta, în viziunea proprie, supusă “ameliorărilor” structura sistemului de învăţământ.

  „În acest moment, învăţământul professional este până la clasa pregătitoare – în propunerea noastră clasa pregătitoare devine clasa I, se continua cu celelalte clase, deci 9 clase intră în ciclul gimnazial şi urmează apoi ciclul de învăţământ care profesionalizează – şi numesc aici şcoala profesională şi liceul tehnologic – şi celelalte trei variante de programe de învăţământ liceal vocaţionale: de ştiinţe socio-umaniste, de ştiinţe exacte”, a explicat Ecaterina Andronescu.

  Ea a dat asigurări că introducerea, la nivelul învăţământului obligatoriu, a ultimilor doi ani de grădiniţă va beneficia şi susţinerea prin construcţia de grădiniţe.

  „Dacă aceasta este legea acum noi trebuie să ne pregătim. Cum ne pregătim să introducem în învăţământul obligatoriu ultimii doi ani de grădiniţă, grupa mijlocie şi grupa mare? Păi, în primul rând, prin construcţia de grădiniţe. Avem la minister un proiect de 380 de grădiniţe. MDR derulează, din fonduri europene şi din PNDL 1 şi PNDL 2 peste 2300 de creşe şi grădiniţe în aşa fel încât să-i putem prinde în învăţământul obligatoriu pe cei mai mici”, a mai spus ministrul.

  sursa: gândul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.