joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

  de Ioana Costaș | 5 decembrie 2023, 10:38 PM | Naţional | Sănătate

  1

  Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în acest moment înregistrându-se 2.000 de cazuri în 29 de județe.

  „Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă. În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

  De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

  Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

  Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

  Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, este anunțul făcut de Ministerul Sănătății.

  Citește și: Cinzeci și șase de cazuri de rujeolă în țară, în ultima săptămână. La Arad sunt semnalate două, potrivit raportului CNSCBT

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Totul pentru vaccin,totul pentru victorie! sau Nici un an fără vaccin!bine că aveți bani pt.astea dar pt.niste analize banale nu sint fonduri decât luna viitoare iar pt.un rmn sau ct fonduri sint peste (în cel mai fericit caz )peste trei luni.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.