Cinzeci și șase de cazuri de rujeolă în țară, în ultima săptămână. La Arad sunt semnalate două, potrivit raportului CNSCBT

  de Special Arad | 7 martie 2020, 4:14 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 6 martie este 19.576, din care 64 de decese. Alte 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 19.576, din care 64 de decese.

  Cazurile noi au fost semnalate în şapte judeţe, cele mai multe – 28 – fiind în Suceava. Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în perioada 2-6 martie, au fost raportate încă 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă, în şapte judeţe. Astfel, au fost raportate 28 de cazuri în Suceava, 12 în Timiş, opt în Braşov, câte două în Arad, Hunedoara, Iaşi şi Neamţ. Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 6 martie este 19.576, din care 64 de decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

  Sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.