miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ministerul Educației vine cu clarificări: totuși, nu e interzisă oferirea de flori și mărțișoare în școli

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 6:09 PM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  „Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”, se arată într-un comunicat emis astăzi de instituția de stat.

  Anunțul vine ca o urmare a unei decizii adoptate recent printr-un ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației. Conform acestui ordin, în actualul context epidemiologic este interzis schimbul de obiecte personale. Mărțișoarele, florile și alte mici cadouri oferite de 1 și 8 martie pot intra în aceste categorii. Acum, Ministerul Educației susține că nu.

  Măsura adoptată și declarațiile ambigue din partea Ministerului au iscat mai multe revolte în mediul online. Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației, a declarat telefonic pentru Știrile Pro TV că „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mână sau dezinfectează-l înainte”.

  „Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

  În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum flori și mărțișoare în categoria «obiecte personale»”, se arată în ultimul comunicat al Ministerului Educației.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.