vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mii de persoane sunt amendate zilnic în România pentru nerespectarea normelor de protecție

  de Special Arad | 30 ianuarie 2021, 9:18 AM | Naţional

  0

  Comunicat. Peste 31.000 de persoane au fost depistate în spaţiul public fără mască de protecţie în ultima săptămână, iar aproape 4.000 au efectuat deplasări în intervalul orar 23,00 – 5,00 fără un motiv întemeiat, informează Ministerul de Interne.

  Pe lângă misiunile şi intervenţiile specifice atribuţiilor curente, structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) continuă acţiunile prin care încearcă să descurajeze comportamentele şi desfăşurarea de activităţi care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

  „În ultima săptămână au fost desfăşurate peste 12.000 de acţiuni punctuale în municipiul Bucureşti şi în toate judeţele pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. Cei aproximativ 16.000 de angajaţi MAI, care au acţionat, în medie, în fiecare zi, în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii, în misiunile de limitare de răspândirii virusului, au acordat o atenţie deosebită zonelor cu risc epidemiologic ridicat şi celor supuse unor restricţii pe perioada stării de alertă”, informează un comunicat al MAI.

  Au fost verificate peste 550.000 de persoane, 25.000 de obiective de interes, majoritatea restaurante, terase sau fastfood-uri, şi aproximativ 31.500 de operatori economici şi 1.644 operatori de transport persoane. 271 de persoane au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea, iar 36 nu au respectat regulile de distanţare fizică.

  „Ca urmare a nerespectării normelor de protecţie sanitară, au fost aplicate aproximativ 36.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6,8 milioane de lei”, arată sursa citată.

  De asemenea, au fost întocmite 25 de dosare penale, în care sunt cercetate 30 persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

  În ultima săptămână, la linia telefonică gratuită unde pot fi sesizate situaţiile de nerespectare a normelor de protecţie sanitară au fost primite 72 de apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi în 20 de judeţe.

  MAI recomandă cetăţenilor şi operatorilor economici să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru oprirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.