luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: PSD cere guvernului să testeze și să țină școlile deschise

  de - | 17 mai 2021, 4:11 PM | Comunicate contra cost

  1

  Propunerea ministrului Educației de a lua ca referință ziua imediat următoare după trecerea în jos sau în sus a pragului de 1 la mie, pentru redeschiderea sau închiderea școlilor aduce și mai multă impredictibilitate în sistemul de învățământ.

  „PSD cere guvernului să testeze și să țină școlile deschise indiferent de rata de incidență! Sunt teste rapide non invazive nazale aprobate deja de Agenția Națională a Medicamentului care pot fi folosite pentru testarea elevilor și profesorilor. Nu mai pedepsiți copiii. Nu condamnați o întreagă generație de elevi!

  Săptămâna trecută, vineri, la prânz, ministrul Sorin Câmpeanu spunea că ziua de vineri va rămâne ziua de referință pentru începerea sau redeschiderea școlilor. Toți părinții și-au făcut planuri în funcție de acest anunț. Dar pe seară, ministru a întors totul pe dos, anunțând că deciziile se vor lua de pe o zi pe alta! Ce să mai înțeleagă părinții și profesorii?

  Dacă noua decizie a ministrului Câmpeanu va intra în vigoare profesorii nu vor mai ști din timp dacă a doua zi vor preda la școală sau în regim online, iar părinții vor afla de pe o zi pe alta dacă își vor duce sau nu copilul la școală. Ce să facă cu acești copii? Nu îi pot duce la bunici, nu îi pot lăsa acasă, nu știu dacă vor merge sau nu la școală în ziua următoare!

  PSD cere Guvernului să termine imediat cu această bătaie de joc la adresa elevilor, a părinților și a profesorilor! În loc să rezolve problemele, Guvernul le complică și mai mult! Este un haos generalizat. O lipsă totală de logică, de rațiune, de fundamentare pentru aceste decizii absurde!

  Guvernul să termine cu această prostie cu rata de 1 la mie sau cu alți indicatori pe care îi scoate sau îi ascunde în joben, cum au făcut și cu decesele de covid! Oricum, nimeni nu mai crede în datele pe care le comunică Guvernul! Au mințit prea mult și au ascuns prea multe date ca să vă mai creadă cineva!”, declară deputatul PSD Arad Mihai Fifor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pentru ce sa se testeze??? Ca sa aibă de unde sa crească nr de pozitivi, în funcție de interese??? De ce nu va testați voi copii, de 2..3 ori pe zi? Știe cineva ce traumatizant este o testare făcută fără scrupule? Cu cât mai multe teste făcute, cu atât mai ușor de scos pozitivi din joben.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.