Mihai Fifor: „Pentru PNL, școala înseamnă doar secția de votare”

  de - | 16 octombrie 2020, 2:55 PM | Comunicate contra cost

  0

  „România Educată” a tandemului Iohannis – PNL este cea a falsificatorilor fără bacalaureat, a impostorilor fără diplome de facultate, a escrocilor ajunși în funcții înalte, a învățământului online fără internet și fără tablete, în care sute de mii de copii nu pot avea acces la învățătură.

  În timp ce guvernul PNL închide școlile pentru educație, dar le deschide pentru alegeri, PSD vine cu soluții care, pe termen lung, reașază pe temelii moderne sistemul de educație.
  Programul de guvernare al PSD face un obiectiv prioritar din accesul echitabil la educație, pentru toți copiii! Prin modernizare, digitalizare și adaptarea la nevoile pieței muncii.

  PSD va promova un program național pe termen scurt care să răspundă imperativului ”școli inteligente pentru copii inteligenți”.

  Toate școlile vor fi conectate la internet. Toți copiii vor avea laptop-uri sau tablete cu Internet. Se va face rapid digitalizarea resurselor educaționale și TVR va asigura, pe un canal dedicat – TVR Educațional – acces gratuit la educație pentru toți copiii din România.  Simultan vor fi formate/dezvoltate competențe digitale pentru cadrele didactice.
  Se înființează școlile cu program prelungit, până la ora 16.00, care oferă copiilor masă caldă, dar și pregătire suplimentară/extracurriculară ori remedierea deficiențelor.
  Se vor finanța 1750 de noi creșe și after-school-uri. Combaterea abandonului școlar prin burse minime consistente pentru elevi, raportate la salariul minim.

  Profesorii vor primi creșterile salariale prevăzute de lege (pe care PNL le-a amânat) și anual vor avea bonificații – sub forma unor vouchere – pentru pregătire profesională. Coordonatele esențiale ale programului de guvernare al PSD în domeniul Educației, vor fi prezentate detaliat săptămâna viitoare, după o nouă serie de întâlniri cu partenerii sociali”, afirmă senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.