marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: Până cănd, Iustin Cionca, veți continua să vă bateți joc de arădeni și de banii lor ?

  de - | 22 octombrie 2021, 6:03 PM | Comunicate contra cost

  0

  „A câta oară Iustin Cionca ? A câta oară arădenii sunt luați de fraieri și transformați în plătitori ai tunurilor liberale, mascate în neglijențe administrative. Cât de bogat ar trebui să fie acest județ pentru a potoli foamea PNL Arad ?

  Constant, de ani de zile, de când liberalii gestionează Consiliul Județean plătim din buzunar oalele sparte, dăm bani înapoi după ce conducerea CJA a fost prinsă cu ocaua mică.
  În acest timp Cionca, Falcă și Bîlcea povestesc oamenilor brașoave despre investiții, cu sume din burtă la care fiecare adaugă sau taie un zero, după bunul plac și dispoziția curentă.
  Realitatea e cu totul alta iar consilierii județeni sunt chemați mai tot timpul să voteze așa zise „corecții”, de fapt suportul legal pentru returnarea sumelor către Guvern sau Uniunea Europeană. Să fie clar, acei bani se dau înapoi din buzunarele arădenilor !

  Haideți să vedem doar câteva, dintre cele mai notorii tunuri ale conducerii liberale a CJA, situații precum cele menționate :

  1. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a informat Consiliul Județean că trebuie să restituie aproximativ 7,5 milioane lei, bani reprezentând cofinanțarea proiectului privind modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic Județean, pentru neîndeplinirea prevederilor contractuale.

  2. Direcţia Generală Programul Operaţional Regional, Serviciul Constatare Nereguli şi Antifraudă, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, a trimis o adresă către CJA prin care a anunţat că instituţiei judeţene din Arad îi va fi aplicată o corecţie de 262.000 de lei, pentru nereguli descoperite la proiectul de înfiinţare a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Arad.

  3. Tot în 2020, în luna iunie, a mai fost restituită suma de 114.738 de lei pentru nereguli descoperite la implementarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Arad.

  4. Anul 2021 aduce nota de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare cu privire la proiectul “Modernizare DJ 709 Pîncota-Seleuş şi Reabilitare DJ 792 Nădab-Seleuş”, prin care s-a aplicat corecţia financiară de 279.640,59 lei pentru contractul de lucrări ”Modernizare DJ 709 Pîncota-Seleuş.

  Chiar astăzi, consilierii județeni sunt chemați să voteze o nouă restituție de bani, de această dată pentru una dintre cele mai mizerabile cacealmale PNL din pandemie, Spitalul Expo ! 270.000 de lei de această dată pentru două pulturi și un linoleum, achiziționate conform metodelor lor neortodoxe și după cum se vede ilegale.

  Sigur că PSD Arad nu se poate face părtaș la jaful sistematizat liberal și în consecință, consilierii județeni social democrați vor vota împotrivă. Până cănd, Iustin Cionca, veți continua să vă bateți joc de arădeni și de banii lor ?”, declară deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.