sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mihai Fifor: Guvernul Cîțu a oficializat austeritatea în România!

  de - | 16 februarie 2021, 5:10 PM | Comunicate contra cost

  0

  Ordonanța Austerității care pregătește cadrul legal pentru Bugetul Austerității, croit de actuala Coaliție de guvernare, PNL – USR – UDMR, a fost publicată. Prin Ordonanța Austerității românii sunt condamnați la un sclavagism modern: să plătească prețuri mari, europene, din salarii și pensii mici, românești.

  „Toate reușitele PSD de a ridica veniturile populației la nivel european, de a aduce pensiile și salariile la nivelul mediei europene, sunt distruse cu cinism și premeditare de guvernarea lui Iohannis, prin Ordonanța Austerității. Salariul minim, care trebuia să ajungă la 60% din salariul mediu, așa cum se propune la nivel european, nu a mai crescut cum era în calendar. A fost doar indexat cu rata inflației. S-a majorat cu doar 2 lei pe zi.
  Pensiile, care trebuiau de asemenea să ajungă la 45% din salariul mediu, au fost astăzi rupte definitiv de orice legătură cu creșterea economică. Nici măcar nu s-a aplicat indexarea cu rata inflației. România revine la anii de sărăcie de dinaintea guvernării PSD. Vor crește decalajele sociale, iar cei săraci vor deveni și mai săraci, în timp ce bogații vor deveni și mai bogați.
  Asta este politica și viziunea acestui Guvern al Austerității.
  Prin Ordonanța Austerității, guvernul Cîțu continuă seria sinistră a țepelor date românilor, începând cu pensionarii (punctul de pensie a fost înghețat oficial până în 2022), până la bugetari și industria HORECA”, spune deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.