vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai multe cazuri de migrație ilegală, la frontiera cu Ungaria. La frontiera cu Serbia, migrația ilegală a scăzut cu 92 la sută

  de Special Arad | 23 aprilie 2023, 12:19 PM | Regional

  0

  Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai multe cazuri de migrație ilegală au fost constatate la frontiera cu Ungaria, iar cel mai utilizat mod de încercare de intrare/ieşire ilegală în/din România a fost trecerea/tentativa de trecere ilegală prin ascunderea în mijloace de transport, aproximativ 59% dintre migranţi recurgând la această metodă. Datele provin din statistica Poliției de Frontieră, întocmită pe primele trei luni ale acestui an.

  În ceea ce privește frontiera cu Serbia, reprezentanții Poliției de Frontieră susțin că, urmare a unor măsuri dispuse pe linia de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, se constată o scădere cu 92% a numărului de persoane depistate în migrație ilegală, iar în urma dispunerii de măsuri în vederea închiderii direcțiilor de deplasare ale migranților la frontiera cu Serbia, s-a reușit prevenirea intrării în țară a 379 persoane, cu peste 93% mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

  În perioada analizată, la nivel naţional, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 3.289 de cetăţeni străini care au încercat să treacă frontiera de stat în scop de migraţie ilegală, din care 443 pe sensul de intrare în ţară şi 2.846 pe sensul de ieşire. Mare parte dintre ei au acţionat organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi, fiind descoperite și reținute 186 călăuze/transportatori, implicaţi în traficul de migranţi. În ceea ce priveşte naţionalitatea persoanelor depistate în tentativă de trecere ilegală a frontierei, se constată că cei mai mulţi cetăţeni provin din următoarele ţări: Bangladesh, Siria, Pakistan, Nepal, India, Egipt, Maroc şi Turcia.

  Citește și: 115 migranți prinși la frontiera Nădlac, încercând să treacă ilegal în Ungaria

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.