luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  115 migranți prinși la frontiera Nădlac, încercând să treacă ilegal în Ungaria

  de Ioana Costaș | 17 aprilie 2023, 11:10 AM | Știri Arad

  0

  115 migranți au fost depistați de poliţiştii de frontieră de la Nădlac, la sfârșitul săptămânii trecute,  încercând să treacă ilegal granița în Ungaria.

  Este vorba despre cetățeni din Siria, Etiopia, Iran, Turcia, Egipt, Maroc, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan și India. Cei mai mulți migranți erau ascunși în mijloace de transport, în timp ce ceilalți au încercat să treacă frontiera pe jos.

  „La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, la diferite intervale de timp, trei cetățeni turci și un român, care conduceau ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv un autoturism înmatriculat în România. Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din material plastic și profile de aluminiu pentru societăți comerciale din Slovacia, Polonia și Italia, iar cetățeanul român transporta pe o platformă două autoturisme”, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Potrivit acestora, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport, iar în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, 79 de cetăţeni străini, iar în autoturismele de pe platformă au fost depistate alte 4 persoane.

  Toate persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Etiopia, Iran, Turcia, Egipt, Maroc, Sri Lanka și Bangladesh, unii solicitanți de azil, iar alții intrați legal în România, toți intenționând să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

  Alți 13 migranți au fost descoperiți de o patrulă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac. Aceasta, în timpul exercitării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea graniţei cu Ungaria, a depistat un cetățean sârb aflat la volanul unei autoutilitare. Polițiștii de frontieră au efectuat un control al mijlocului de transport fiind descoperite, în compartimentul destinat transportului de marfă, 13 persoane.

  Șoferul mijlocul de transport și cei 13 migranți au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări unde s-a stabilit că persoanele ascunse sunt cetățeni din Bangladesh, care au intrat legal în România.

  Tot la Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac, la sfârșitul săptămânii trecute, patrulele aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat mai multe grupuri de persoane care se deplasau pe câmp în direcția statului vecin.

  „Poliţiştii de frontieră s-au deplasat către locul unde se aflau grupurile respective și au procedat la interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare. La cercetări, colegii noștri au stabilit că este vorba despre 19 cetățeni din Pakistan, Sri Lanka și India, intrați legal în România în baza documentelor personale, care încercau să ajungă ilegal în Ungaria”, a transmis STPF Arad.

  În toate cazurile, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

  Citește și: 69 de migranți ascunși în două camioane, depistați la frontiera Nădlac II. Alți cinci migranți au încercat să treacă frontiera pe jos

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.