sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Polițiștii de frontieră au descoperit 77 de migranți care au încercat să iasă ilegal din țară, la frontierele Nădlac, Tunu și Vărșand

  de Ioana Costaș | 19 septembrie 2023, 5:04 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și al Sectoarelor Poliției de Frontieră Turnu și Vărșand au depistat 77 de migranți din mai multe state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos, în ultimele 24 de ore.

  Cei mai mulți migranți – 69 la număr – au fost descoperiți ascunși într-o autoutilitară și un camion.

  „În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean ceh și unul român, primul conducând o autoutilitară înmatriculată în Cehia, cel de-al doilea, un ansamblu rutier înmatriculat în România. Vehiculele transportau piese auto și frigidere pentru societăți comerciale din Austria și Franța. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 69 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre automarfare fiind ascunse 42 de persoane. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state – Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Sri Lanka și Nepal – ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad.

  Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Turnu și Vărșand au depistat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, opt persoane care se deplasau pe jos. „Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectoarelor pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Etiopia și India, intrați legal în țara noastră”, a mai precizat STPF Arad.

  Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos.

  Citește și: 6 ani de închisoare cu executare: cea mai mare sentință dată de Tribunalul Arad pentru trafic de migranți

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.