marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  6 ani de închisoare cu executare: cea mai mare sentință dată de Tribunalul Arad pentru trafic de migranți

  de Ioana Costaș | 1 septembrie 2023, 12:19 PM | Știri Arad

  0

  Un cetățean român a fost condamnat de  Tribunalul Arad la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

  Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliței de Frontieră Arad au precizat că „bărbatul a fost cercetat către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pentru un transport ilegal de migranţi – a căror viaţă le-a fost pusă în pericol prin modalitatea de ascundere”.

  Acţiunea a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractată o remorcă și se deplasa pe ruta România – Ungaria.

  O echipă formată din doi polițiști de frontieră și un câine de serviciu a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, câinele de serviciu a semnalat prezența unor persoane în remorcă. După control, au fost descoperiți, ascunși într-un locaș special amenajat aflat de-a lungul axului central al remorcii, 10 cetățeni străini, a căror viață le-a fost pusă în pericol.

  În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele ascunse erau cetățeni din Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Italia. În plus, la verificări s-a stabilit că șoferul nu poseda permis de conducere. Migranţii fuseseră preluaţi de pe Valea Mureşului şi transportaţi aproximativ 80 de km ascunşi în locaşul respectiv. Aceştia ar fi trebuit să plătească pentru transport câte 1.000 de euro fiecare.

  „Cercetările au fost finalizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar șoferul a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți și 1 an și 6 luni pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat inspectorul de poliție Andrei Alexandru Dincă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: 16 migranţi bengalezi, descoperiţi ascunși în cutii de carton, la vama Nădlac

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.