marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  35 de migranți ascunși în trei mijloace de transport, prinși la frontiera Nădlac

  de Ioana Costaș | 11 mai 2023, 2:53 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 35 de migranți din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport. Este vorba despre cetățeni din Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Nepal și Iran.

  28 dintre cei 35 de migranți au fost descoperiți la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aici s-au prezentat – pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară – un cetățean turc aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, care se deplasa pe ruta Turcia-Franța, și un cețățean român, șofer al unei autoutilitare ce transporta pe platformă un autoturism, pe ruta România-Italia.

  Reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au precizat că „în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă al automarfarului, precum și în autoturismul transportat pe platformă, în total, 28 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka și Pakistan”.

  Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse.

  Alți șapte migranți au fost depistați de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, în cooperare cu Poliția orașului Nădlac. Cetățenii străini au fost descoperiți într-o parcare din localitatea Nădlac, ascunși într-o autoutilitară ce transporta panouri de lemn pe ruta România-Austria. În urma verificărilor s-a stabilit că cei șapte sunt cetăţeni din Bangladesh, Nepal și Iran, unii dintre ei fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil.

  Și în această cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.