Microsoft anunță unificarea platformei Windows

  de Special Arad | 28 iulie 2014, 5:01 PM | IT

  0

  Satya Nadella a luat o decizie foarte importantă pentru Microsoft, decizie care se va reflecta în cum vom utiliza pe viitor sistemul lor de operare Windows. Vom avea pe smartphone, desktop și tabletă același sistem de operare, mai exact își doresc o arhitectură comună. Vor continua să vândă diferite sisteme de operare în continuare însă dezvoltatorii vor face o aplicație pentru toate dispozitivele care vor avea Windows, va fi o legătură mult mai strânsă între device-urile care vor rula Windows, scrie itnewz.ro.

  Microsoft a mai dat semne că și-ar dori acest lucru prin declarațiile făcute în trecut de Steve Ballmer, și la conferința din Aprilie pentru dezvoltatorii de aplicații Windows anunțând Universal Windows Apps, un set de unelte cu care vor putea crea aplicații direct compatibile pe marile platforme: Windows, Windows Phone și Xbox.

  “Asta înseamnă că va fi un sistem de operare care va funcționa propriu-zis pe mai multe tipuri de device-uri și pe mai multe dimensiuni de ecrane” a spus Satya Nadella. “În trecut am avut mai multe echipe care se ocupau de variante diferite ale sistemului de operare. Acum vom avea doar o echipă mare pentru o arhitectură comună pe toate device-urile. Asta ne va permite să creștem mai ușor.”

  Este o diferență imensă față de modul de abordare al companiei din Cupertino, Apple, care deocamdată merg pe conceptul de software special creat pentru propriile device-uri cu propriile specificații. Acum vine întrebarea dacă aplicațiile viitoare pentru Windows vor fi la fel de utile pe toate device-urile cum sunt la Apple create separat, pentru că una este să creezi special pentru o dimensiune de ecran și una este să facă o reașezare automată a elementelor grafice (cum se întâmplă cu site-urile responsive de pe Internet care nu sunt întotdeauna bine optimizate). Bănuiesc că își doresc pur și simplu ca partea de programare să dureze mai puțin. Va rămâne doar problema să creezi layout-ul pentru toate dimensiunile de ecran.

  Ca să înțelegeți mai bine Microsoft va avea variante diferite ale sistemului de operare în continuare, dar magazinul de aplicații va fi comun pentru toate versiunile. Este un pas foarte important pentru noi și pentru dezvoltatorii de aplicații care reprezintă motorul dezvoltării unui sistem de operare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.