miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Microsoft a anunțat viitoarele ediții Windows 10

  de Special Arad | 25 mai 2015, 1:16 PM | IT | Video

  0

  Microsoft a anuntat noile ediții ale Windows 10, sistem de operare ce va fi lansat în această vară în 190 de țări și 111 limbi. Microsoft va lansa Windows 10 Mobile, Windows 10 Home și Windows 10 Pro.

  Ne așteptăm cu toții ca Windows 10 să ofere o mai bună experiență de utilizare, mai personală, pe mai multe dispozitive de la PC-uri, tablete, Xbox, HoloLens (vezi link) la Surface Hub. Windows 10 se va potrivi și cu ATM-urile, sistemele de monitorizare a bătăilor inimii, dispozitivele portabile, lifturi și multe altele din cadrul Internet of Things (IoT), scrie TechCafe.

  Windows 10 Home este versiunea creată special pentru utilizatorii casnici. Această versiune oferă o experiență familiară și personală pentru tablete, PC, tablete și dispozitive 2 în 1.

  Windows 10 Mobile este dezvoltat pentru a oferi o foarte bună experiență pe dispozitivele mai mici, mobile, bazate pe atingeri, ca telefoanele și tabletele mici. Această versiune folosește aceleași aplicații care sunt incluse în Windows 10 Home dar și versiunile touch ale Office. Windows 10 Mobile va permite folosirea funcției Continuum pe telefoane, așa că utilizatorii își pot folosi telefoanele ca și PC-uri atunci când sunt conectate la un ecran mai mare.

  Windows 10 Pro este ediția pentru sistemele desktop, tablete și 2 în 1. Bazată pe aceleași funcții ca și Windows 10 Home, această versiune are mai multe unelte necesare afacerilor mici. Windows 10 Pro oferă clienților avantajele Windows Update pentru Business, funcție ce va reduce costurile de management, oferă control pe distribuția actualizărilor, oferă acces mai rapid la actualizările de securitate și acces la cele mai noi inovații Microsoft.

  Windows 10 Enterprise este bazat pe Windows 10 Pro, dar sunt adăugate funcții destinate să satisfacă cererile organizaților medii și mari.

  Windows 10 Education este bazat pe Windows 10 Enterprise și este dezvoltat pentru a satisface nevoile școlilor – ale personalului, administratorilor, profesorilor și studenților. Această ediție va fi disponibilă prin intermediul Academic Volume Licensing.

  Windows 10 Mobile Enterprise este destinat să ofere cea mai bună experiență clienților business, pe telefoane și tablete mici. Această versiune va fi disponibilă clienților Volume Licensing. Vor fi disponibile și versiuni specifice mai multor industrii: ATM-uri, puncte de retail și vânzare, terminale portabile și robotică industrială.

  Windows 10 IoT Core va fi disponibil pentru dispozitivele mici.

  Windows 10 Home, Windows 10 Mobile și Windows 10 Pro va fi gratuită pentru utilizatorii Windows 7, Windows 8.1 și Windows Phone 8.1 ce își vor actualiza sistemele și dispozitivele în primul an de la lansare.

  Microsoft va lansa noul Windows 10 în această vară, dar repetă faptul că sistemul de operare va fi oferit ca un serviciu.

  „Începând cu această vară, clienții se pot aștepta să primească actualizări de securitate pentru dispozitivele Windows 10, dar și capabilități mai avansate de securitate și management pentru companii”

  Toatele versiunile Windows 10 vor include asistentul personal Cortana, în regiunile selectate. Noul browser Microsoft Edge și modul Continuum va fi disponibil în Windows 10, dar și funcția Windows Hello, pentru recunoaștere facială și suport pentru Xbox.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.