sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Micălaca și Degenerarea urbană. Muncitorii au dispărut, au mai rămas doar cuvintele unui doctor în comunicare. Cuvinte goale…

  de Lucian Dănilă | 4 octombrie 2018, 2:19 PM | Știri Arad

  4

  Ne-am cam obișnuit, din păcate, ca în ultimul deceniu tot ceea ce se numește proiect de anvergură al administrației locale să fie un mare bluf. Din gura unui doctor în comunicare sună bine fiecare, fie că e în blugi strâmți, fie că își pune costumul la care atașează cravata verde, fără tricolor.

  „Vom prezenta ce înseamnă regenerare urbană, intervenţia noastră care va mări numărul de parcări în cartierul Micălaca, apoi vom discuta de ceea ce înseamnă parcările supraterane. Doar în cartierul Micălaca vom avea cinci parcări supraterane. Vom discuta de ceea ce înseamnă spaţiile verzi şi locurile de joacă. Pe lângă acest proiect de regenerare urbană, vom prezenta iluminatul public în cvartalele dintre blocuri şi al treilea proiect: vom prezenta locurile unde vom introduce rampele ecologice în subteran. Putem spune că acest mare proiect al Aradului va aduce, la finalul lui, o modernizare fantastică a infrastructurii municipiului Arad, dar şi un confort din punct de vedere al numărului locurilor de parcare – atât parcările la sol, cât şi parcările supraterane”, spunea cetățeanul Gheorghe Falcă, doctor în comunicare.

  El ne tot comunică de câțiva ani și ne arată cai verzi (ca și cravata) pe pereți, dar proiectele fie nu se mai finalizează, fie sunt abandonate din start.

  Cel mai bun exemplu vine chiar din Micălaca zilelor noastre, cea despre care vorbea… comunicatorul. Firma care se ocupă de lucrările proiectului de Regenerare urbană a cam dat bir cu fugiții. Nici urmă de muncitori, iar în urma lor potopul: tone de moloz colorat cu un semn alb-roșu, precum fata din Lista lui Schindler, sau culorile echipei UTA… Ce semnifică acel semn? INTERZIS… Soarta… Da, parcă ne este interzis să vedem și noi în Arad un lucru bine făcut de la capăt la coadă. Sau la termen.

  43101494 178842556365007 5713737556718256128 n

  Fotografiile sunt de pe strada Beiuș, din Micălaca, Zona 600, iar ele semnifică potențialul administrației Aradului de a se ocupa de proiectele importante. Să vă mai spunem de alte proiecte anunțate cu mult tam-tam care au devenit un fiasco? Vă spunem doar trei dintre ele: pistele de biciclete, strada Mețianu sau stadionul UTA care se construiește parcă de când lumea și nu se mai finalizează…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „comunicatorul” … de minciuni. Cine-l mai crede? Poate vre-o găină beată.
   Ce ne spune el? Că normalitatea este oferta lui de „confort”? Normalitatea nu este confort. Este o cerință în 2018, într-o țară a Comunității.
   Spre confortul meu și al unei majorități a arădenilor, vedea-l-aș dus la „universitate” pănă la sfârșitul zilelor lui, că mult rău a făcut orașului.
   Că doar prietenele de furătăciune o să scuture gratiile în curând și el poate să le însoțească fără probleme. No să-i simțim lipsa.

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. Luciane , te respect petru articolele bune pe care le faci dar de data asta ai dat-o in bara …….ca , si Bibart cu bordurile rosii de la INTIM.Poza prezentata de tine , are legatura cu lucrarile de introducere a tevilor de gaz,lucrare administrata de DEL-GAZ si nu are nici o legatura cu regenerarea urbana.PORR chiar lucreaza , si de dimineata erau pe baricade atat in Micalaca 200 cat si in zona 300.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.