joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update A plouat… așa că au revenit și „gondolele” în Micălaca 300 | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 31 mai 2023, 7:40 PM | Știri Arad | Strada

  1

  Știți glumele cu „ești din Arad dacă?”… Vom începe articolul într-o notă comică și vom spune că „ești din Arad dacă la fiecare ploaie verifici dacă gondolele au revenit în Micălaca 300”.

  Lăsând însă gluma deoparte, problemele de la Pasajul Voinicilor din cartierul Micălaca, zona 300, par să nu mai își găsească niciodată rezolvare. Cum plouă, cum zona se inundă, devenind ca un „lac”.

  inundatie micalaca 300 pasajul voinicilor 2

  Amintim că Primăria a realizat lucrări de intervenție la stația de pompare SP5 Micălaca 300 și la canalizarea pluvială, pentru sporirea capacității de preluare a excesului de ape pluviale, în 2021, tocmai pentru a preveni repetarea inundațiilor din zona respectivă care apăreau la fiecare ploaie mai zdravănă.

  Toate intervențiile care s-au realizat se pare că au fost însă de prisos, întrucât Micălaca e din noi „Mica Veneția”…

  Pentru cât timp oare?

  UPDATE

  Compania de Apă a trimis următorul comunicat cu privire la inundația de la pasaj:

  „Toate utilajele Companiei de Apă Arad au fost mobilizate în această seară pentru a limita efectele furtunii și ale precipitațiilor abundente. 20 de angajați ai Companiei, cu vidanje, autospecialele tip WOMA și motopompe au intervenit în zona pasajului de pe strada Voinicilor și în zona centrului comercial Gemi Center pentru a evacua apa de pe carosabil. Stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă însă din cauza cantităților însemnate de precipitații, canalizarea a făcut cu greu față”.

  Citește și: S-a prăbușit un copac în curtea bisericii din Micălaca 300 • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Băi, fraților, deja sunteți obositori cu Comunicatele referitoare la „cât vă străduiți voi să faceți față la situațiile extreme” !!! 😡
   .
   Nu, „drăguților”, NU ASTA E SOLUȚIA (să intervenițî pompieristic la fiecare situație meteo mai extremă, pt că, la cum „merge” mai nou natura, astfel de situații VOR FI TOT MAI DESE ȘI TOT MAI EXTREME!!!)…
   .
   „Rezolvarea” e SĂ GĂSIȚI NAIBII O SOLUȚIE DEFINITIVĂ (!!!), proiectată să facă față la ORICE PRECIPITAȚII .
   „Spectacolele astea de doi bani”, nu ne-ncălzesc defel, pe noi, cetâțenii urbei ! 😠
   .
   PS:
   Și „onor” Primăria se tot încăpățânează încă, să vină cu propuneri de Proiecte cu Parcări sau Pasaje Subterane. 😲
   Păi voi, de 20 de ani, nici ăsta nu l-ați putut rezolva pe ăsta (Pasajul Micalaca) DEFINITIV, deși acolo aveți Mureșul la „o aruncătură de băț”, iar o scurgere PLUVIALĂ corect dimesionată, spre Mureș, cu cel puțin 2-3 magistrale si clapetă de sens la capătul dinspre Mureș pt fiecare, cred că s-ar putea rezolva destul de ușor problema – cu doar câteva sute de metrii de săpătură și niste tuburi de beton (daca chiar s-ar vrea).
   Dar nu sunt eu specialist… ; existâ „specialiști” PLĂTIȚI „LA GREU” în Primărie, care AR TREBUI să gândescă asta și să vină CU SOLUȚII FUCȚIONALE PERMANENT !!!😙

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.