Micălaca 300: Au ciuntit toți copacii de pe Bulevardul Titulescu. „Trăiască” cablurile! | GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 5 January 2022, 7:53 AM | Știri Arad | Strada | Topic special

  0

  Deficitul de spațiu verde din municipiul Arad nu este o noutate pentru nimeni, chit că autoritățile au inclus în ultimele calcule și Pădurea Ceala.

  Parcă pentru a dezechilibra și mai mult balanța în defavoarea verdelui, în ultimele zile ale anului trecut cei care se ocupă de spațiile verzi au luat la rând copacii de pe marginea Bulevardului Nicolae Titulescu, din zona 300 a cartierului Micălaca, cosmetizându-i.

  „Mulți dintre ei sunt tei și nu văd niciun rost să îi lase fără coroană. Să sperăm că nu se vor usca, tăierea având loc într-o perioadă neprielnică pentru aceste lucruri. Din câte am auzit, după ce taie copacii îi macină și face din ei brichete, după care acestea sunt vândute pe bani grei”, ne-a declarat un cetățean din Micălaca. În completare, un alt arădean ne-a atras atenția că „probabil aceste tăieri, făcute pe bandă rulantă, au legătură cu cablurile care atârnă între stâlpi și pe care, vezi Doamne, este posbil să le rupă crengile copacilor”.

  În ceea ce privește chestiunea „atinsă” de ultimul cetățean, autoritățile s-au lăudat în dese rânduri că au demarat sau chiar încheiat în unele zone – hărtia și internetul suportă orice! – introducerea cablurilor în subteran, însă se pare că Micălaca mai așteaptă, numeroase cabluri tronând între stâlpii de energie electrică.

  Bineînțeles, am găsit și păreri pro-toaletizare a copacilor din Micălaca, B.C. spunând că „sunt un adevărat pericol pentru mașinile parcate”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.