Meta a eliminat peste 400 de programe malware deghizate în aplicații de editare foto, VPN-uri, lanternă sau fitness

  de - | 9 October 2022, 1:33 PM | IT

  0

  Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat într-un comunicat de presă că de la începutul anului a identificat peste 400 de software rău-intenționate (malware) în Google Play şi App Store. Compania explică faptul că acestea erau deghizate sub forma unor aplicații de editare foto, VPN-uri, lanternă sau fitness. Odată descărcate, ele cereau utilizatorilor informațiile de conectare la conturile de Facebook (email/număr de telefon/nume de utilizator și parolă), informează Biziday.ro, citând TheHill.com și Blogul Meta.

  Dezvoltatorii acestor programe au lăsat inclusiv recenzii false în magazinele digitale pentru a păcăli persoanele să le descarce.

  08 Examples of malware
  09 Examples of malware
  06 Steal 1

  Meta a trimis mai multe avertizări persoanelor ale căror informaţii ar putea fi compromise fără ştirea lor. Compania le-a avertizat să fie mai atente la permisiunile cerute de aplicațiile pe care le instalează și le-a recomandat să folosească autentificarea în doi pași. Totuși, Meta nu a dezvăluit și de câte ori au fost instalate aceste soft-uri malware sau câți utilizatori ar fi putut fi afectați.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.