Meszar a dărâmat un pilon pe care s-a construit UTA: suporterii!

  de Lucian Dănilă | 15 iulie 2022, 9:42 PM | Blogul Special Arad | Sport

  2

  Am auzit timp de aproape un deceniu sintagma „UTA este a Aradului și a arădenilor”. Această sintagmă pare că s-a volatilizat în ultimele săptămâni, mai precis după acel comunicat din 15 iunie, zi în care Alexandru Meszar și-a asumat pe persoană fizică întreruperea negocierilor cu grupul de investitori care și-au exprimat intenția de a prelua clubul.

  UTA de astăzi este, într-adevăr, pe persoană fizică, este UTA lui Meszar, iar pentru a ține de ea, cel care a condus clubul timp de nouă ani s-a disociat, și pe cale oficială, și pe cale neoficială, de unul dintre pilonii pe care a crescut acest proiect: suporterii!

  Oficial, Meszar s-a disociat de suporteri prin acel comunicat de pe site-ul clubului în care anunță că „La data de 01.07.2022, trei asociați ai AFC UTA Arad au semnat contractul de asistență juridică și au mandatat Casa de Avocatură ”Lanevschi & Lanevschi” să poarte negocieri cu toți posibilii investitori la ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UTA ARAD. Persoanele interesate pot trimite scrisorile de intenție pe adresa de email”. Cei trei asociați erau de fapt Alexandru Meszar, Florian Voinea și Alexandra Lucaci, adică persoanele care nu ies niciodată din cuvântul lui Meszar. Al patrulea asociat ar fi Suporter Club UTA, dar reprezentanții acestora nici măcar nu au fost anunțați…

  Astăzi se împlinește exact o lună de la acel comunicat trist (mai ales ca și formulare) pe care și l-a asumat Meszar. O lună în care UTA a fost ținută ascunsă, în care până și jucătorii sosiți în această vară la club au fost prezentați doar prin postări pe Facebook.

  Până în urmă cu o lună, nimic din ceea ce se întâmpla în club sau la club, cum doriți, nu se întâmpla fără prezența suporterilor și a reprezentanților mass-media. Iar asta indiferent că UTA evolua în Liga a 3-a, liga secundă sau în Liga 1. Ne amintim prezentarea lui Gyuszi Balint din luna aprilie a anului 2019. Meszar a invitat la Hotel Central toată presa, un contingent important din rândul suporterilor, sponsorii și reprezentanții autorităților locale. Tot în acel an, deși UTA evolua în liga secundă, s-a făcut prezentarea lotului în fața a cel puțin 2.000 de suporteri pe arena Motorul, prezentare la care au fost aduse și echipele din Academie.

  La trei ani distanță, în 2022, într-o vară fără restricții, suporterii au fost restricționați tocmai de cel pe care l-au susținut necondiționat timp de nouă ani: Alexandru Meszar. Lotul echipei pentru sezonul 2022-2023 a fost prezentat într-un cadru extrem de restrâns, la Hotel Continental, eveniment la care au participat doar sponsorii și reprezentanții Primăriei. Meszar a dărâmat unul dintre cei doi piloni: suporterii. Ei nu au avut acces. Nici măcar un reprezentant al lor. De asemenea, pentru prima dată de la demararea proiectului, acest eveniment a avut loc fără nici un reprezentant al presei!

  Până în urmă cu o lună, reprezentanții presei erau chemați peste tot indiferent de importanța evenimentului sau de ora la care se desfășura. Ziariștii au fost chemați chiar și în serile de duminică, la ore târzii, pentru ca UTA să-i prezinte pe Batha sau pe Passaglia, ca să dăm doar două exemple. Acum au dispărut și conferințele de presă și tocmai de aceea am fost surprinși câțiva dintre noi de faptul că ne-au invitat, totuși, la conferința de joi a lui Ilie Poenaru.

  Poenaru și-a asumat faptul că UTA nu a avut parte de o prezentare a lotului pe stadionul „Francisc Neuman”.

  „Nu a fost un program impus neapărat de mine, ci din cauza faptului că s-a jucat meciul de Supercupă. Conjunctura a făcut să avem același program cu acest joc. Am spus că dacă vrem să facem prezentarea lotului, e în funcție și de programul pe care îl vom avea. Dacă jucam cu FC Argeș duminica sau lunea, 100% partida cu Ripensia o puteam face duminica, sau lunea. Trebuie să ținem cont de un ciclu săptămânal de antrenamente, să ținem cont că băieții au continuat perioada de pregătire, La meciul cu Ripensia nu ați văzut un ritm bun, o agresivitate foarte mare, s-a văzut o oboseală foarte mare, ritmul a fost scăzut. Era normal, pentru că jucătorii au făcut antrenamente foarte dure în zilele de marți, miercuri și joi. Riscam să nu avem prospețimea necesară la meciul cu FC Argeș, dacă jucam duminica și apoi sâmbăta. Trebuie să vă spun că jucătorul are nevoie de 48 de ore de refacere după un meci amical sau oficial. Dacă jucam duminică, luni și marți nu puteam face absolut nimic cu băieții, ne mai rămânea doar miercuri și joi, pentru că vineri era doar un antrenament tactic. Pentru noi, orice zi de antrenament contează, pentru că sunt multe detalii de pus la punct, pentru că echipa trece printr-o schimbare de ordin tactic. Nu neapărat că a venit de la mine, ați văzut că am jucat cu Ripensia, iar dacă nu era Supercupa, evoluam pe stadionul nostru”, spune Poenaru.

  El a încercat să dreagă cumva busuiocul, să nu supere pe nimeni și, în parte i-a și reușit. Doar că nu el trebuia să organizeze un astfel de eveniment ci tocmai cei din conducerea clubului în colaborare cu Poenaru. Despre faptul că Supercupa se joacă la Arad se știa de mai bine de o lună, astfel că prezentarea lotului se putea face și într-o altă zi, joia de exemplu, așa cum a fost anul trecut. Dar este clar că nu s-a dorit.

  Comunicarea în cadrul clubului UTA a ajuns la cea mai înaltă cotă a ridicolului atunci când a fost anunțat faptul că s-au vândut 4.000 de abonamente.

  „Arădenii au arătat încă o dată că au o inteligență aparte și nu s-au lăsat manipulați de o propagandă neadecvată spiritului UTA-ei. Pentru acești arădeni au contat faptele, rezultatele, continuitatea, stabilitatea, încrederea și respectul reciproc. Prin urmare au demonstrat și în aceste condiții de tensiune artificial create că sunt fideli și dedicați clubului, achiziționând un număr record de abonamente pentru sezonul următor”, se spune în comunicatul pe uta-arad.ro.

  Nimic mai penibil… Dintre cei 4.000 de suporteri, o mare parte, dacă nu chiar cea mai mare parte, distribuie pe rețelele de socializare, exact cum fac oficialii clubului arădean, anunțul mitingului „Vrem UTA liberă!”, miting care va avea loc în Piața Avram Iancu luni 25 iulie, în ziua jocului de pe teren propriu cu Petrolul, miting care va începe la ora 18.30. La acest miting se anunță prezența multor arădeni care „au arătat încă o dată că au o inteligență aparte”, cum scrie în comunicatul clubului.

  UTA de astăzi nu mai este a Aradului și nici a arădenilor. UTA de astăzi a rămas într-un singur pilon, Primăria, iar asta arată că ea este a lui Meszar și a politicului. Atât!

  Sunt aceiași suporteri care fac mâine deplasarea la Pitești ca să susțină echipa la primul joc din noul sezon. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asociatia sportiva UTA a existat in continuarea vechii UTE si pentru ca vajnicii suporteri i-au cedat palmaresul.

   Mai lasati-l in pace pace pe Mezar.Il atacati pe el pentru ca nu aveti curaj sa atacati in cine vreti sa dati de fapt. Vukcevici trebuia scos din minutul 5 . Singura vina e ca a renuntat la Balint.Fara Mezar UTA nu mai exista. A-ti vazut ce buget aveau acei investitori.Bani cash, nu vorbe.
   Fara comunitate aradul ramane fara fotbal.Si numele echipei este UTA, nu UTA Arad.
   Poarte ati uitat ca Lacatus nu a mai antrenat dupa ce a aplecat de la Arad. Marele investitor, Bara, oare ce mai face.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.