sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Mercedes-Benz investește în România 675 de milioane de lei, pentru piese destinate mașinilor electrice. Cât contribuie statul

  de - | 10 august 2022, 4:57 PM | Auto | Naţional

  0

  Mercedes-Benz va investi în România suma de 675 de milioane de lei, o investiție majoră a concernului german. Grupul intenționează producerea de componente pentru mașinile electrice.

  Însă, pentru derularea acestei investiții, Mercedes-Benz a cerut statului un ajutor financiar de 185,4 milioane lei, prin firma Star Assembly, arată profit.ro.

  Proiectele pentru producția de componente ale vehiculelor electrice, ca o tranziție de la vehiculele clasice, au fost anunțate în primăvara acestui an de grupul german.

  Compania Mercedes-Benz a primit deja 35 de milioane de euro sub forma ajutorului de stat, pentru achiziționarea utilajelor.

  Daimler deține în România compania Star Assembly, filiala din Sebeș, și Star Transmission din Cugir.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.