vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Medvedev sugerează că aderarea Moldovei la UE ar fi posibilă prin crearea noii Românii Mari, dar „consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”. Reacția MAE

    de - | 26 iunie 2022, 1:11 PM | Internaţional

    0

    Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu este posibilă în mod direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, pretinde vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit agenției de știri TASS, citat de G4Media.

    „Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Drum bun! Dar [ei] vor mai repede! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a declarat fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare cu privire la cât de repede ar putea adera Moldova la blocul comunitar.

    El a menționat că „politicienii români dansează politic în jurul Moldovei” de mult timp. „Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu”, amintește politicianul rus, adăugând că „Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”.

    Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

    Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obişnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât şi după agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”, transmite News.ro.

    „Reacţia menţionată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi”, mai arată MAE, într-un comunicat de presă.

    „Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, conchide sursa citată.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.